Oštre optužbe protiv Putina: Ruski predsednik na udaru Amerike

Izvor: B92, 07.Maj.2022, 17:46

Oštre optužbe protiv Putina: Ruski predsednik na "udaru" Amerike

Ministar SAD Entoni Blinken izjavio je danas da Putin pokušava da "preokrene istoriju kako bi opravdao svoj ničim izazvan i okrutan rat protiv Ukrajine".

"Dok rat ponovo besni u Evropi, moramo povećati našu odlučnost da se odupremo onima koji sada žele da manipulišu istorijskim pamćenjem kako bi ostvarili sopstvene ambicije", rekao je Blinken na 77. godišnjicu pobede nad nacistima.

"Obeležavajući kraj Drugog svetskog rata, imamo svetu dužnost prema >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mrtvima: da govorimo istinu o prošlosti i da podržimo sve one u našem dobu koji se bore za slobodu", dodao je on.

Kraj Drugog svetskog rata obeležava se 8. maja, ali Rusija slavi sovjetsku pobedu nad nacistima 9. maja. Moskva planira vojnu paradu i očekuje se Putinov govor o ratu u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.