Bila je protiv kandidature svog supruga, a sada mu je čvrsta podrška: Ko je nova prva dama Ukrajine?

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bila je protiv kandidature svog supruga, a sada mu je čvrsta podrška: Ko je nova prva dama Ukrajine?

Nakon ubedljive pobede Vladimira Zelenskog na predsedničkim izborima u Ukrajini poraslo je interesovanje za njegovu suprugu, 41-godišnju Jelenu Zelensku, sa kojom je u braku od 2003. godine.

Sa budućim mužem išla je u istu školu, ali ga tada nije poznavala. Završila je Građevinski fakultet u Krivom Rogu, gde je i upoznala Vladimira Zelenskog. Nikada nije radila u struci, pokazuje njena biografija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koju je objavio TV kanal ICTV.

Nova prva dama Ukrajine radi u studiju "Kvartal 95", čiji je vlasnik sâm Zelenski, a prema poreskoj prijavi, Jeleni pripada 0,01 odsto kompanije. Osim toga, prema istim podacima, Zelenskoj pripada i 25 odsto kompanije za preradu i konzerviranje ribe.

Zelenska se na početku izuzetno protivila tome da se njen muž kandiduje za predsednika zemlje. Međutim, kada je shvatila da je to njegova čvrsta odluka, odlučila je da ga podrži u predizbornoj trci, prenosi "Gazeta.ru".

Priznala je i da je bila "otvoreno i agresivno" protiv toga da se njen muž kandiduje za predsednika Ukrajine, jer je to, kako je objasnila, "ne projekat, nego drugi pravac u životu". Ipak, Zelenska se na kraju pomirila s tim da njen muž ulazi u predizbornu trku, kada je shvatila da je to njegov izbor.

Vladimir i Jelena Zelenski imaju dvoje dece: 14-godišnju Aleksandru i 5-godišnjeg Kirila, a predsednik Ukrajine za svoju suprugu kaže da je pravi prijatelj.

Pre drugog kruga predsedničkih izbora u Ukrajini, Zelenska je govorila o mogućoj ulozi prve dame Ukrajine sa većom sigurnošću nego ranije. Uoči debate Zelenskog i Porošenka 19. aprila na pitanje da li će joj neka prva dama biti uzor, ona je rekla da kada je reč o imidžu, ne pokušava da prati ničiji stil, niti se trudi da nekoga kopira.

- Naravno da sam pogledala nekoliko fotografija da bih razumela neke protokolarne nijanse, ali ništa više od toga-  rekla je Zelenska.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SVE ZANIMA KO JE NOVA PRVA DAMA UKRAJINE: 16 godina je u braku sa Zelenskim, a evo kako je reagovala kad je čula da glumac hoće da se kandiduje za predsednika! (VIDEO)

Izvor: Kurir, 23.Apr.2019

Posle ubedljive pobede Vladimira Zelenskog na predsedničkim izborima u Ukrajini poraslo je interesovanje i za njegovu suprugu, Jelenu Zelensku (41), sa kojom je u braku od 2003. godine.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.