Bayer obustavlja ulaganja i reklamiranje u Rusiji i Belorusiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 15.Mar.2022, 05:38

Bayer obustavlja ulaganja i reklamiranje u Rusiji i Belorusiji

Nemačka multinacionalna farmaceutska kompanija Bayer je obustavila reklamiranje i investicije u Rusiji i Belorusiji, ali neće prekinuti snabdevanje esencijalnim lekovima, saopšteno je danas.

U odgovor na rusku invaziju Ukrajine, Bayer je obustavio sva ulaganja u Rusiji i Belorusiji koja nisu povezana sa obezbeđivanjem esencijalnih proizvoda za zdravlje i poljoprivredu”, navodi se u saopštenju Bayera, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Gardijan.

Kako se dodaje, to podrazumeva obustavu bilo kakvog reklamiranja i svih promotivnih aktivnosti, suspendovanje svih projekata za kapitalne investicije na neodređeno vreme, kao i obustavu potrage za novim poslovnim mogućnostima.

Rat pokreće moralna i etička pitanja za svaku kompaniju. Smatramo da je ovaj besmisleni rat već odneo previše života”, poručuju iz Bayer-a.

Upoznati smo sa pozivima da potpuno obustavimo isporuku svih naših proizvoda u Rusiju i Belorusiju. Ali kao kompanija posvećena očuvanju života, mi imamo etičku obavezu u svakoj zemlji u kojoj poslujemo. Ako bismo obustavili isporuku svih esencijalnih i poljoprivrednih proizvoda za civilnu populaciju – kao što su lekovi za rak ili srčana oboljenja, zdravstveni proizvodi za trudne žene i za decu, kao i seme neophodno za uzgoj hrane – to bi samo doprinelu povećanju broja žrtava koje je rat odneo”, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Danas

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.