Izvor: RTS, 10.Sep.2020, 15:31

Batrovci, pronađena trojica tinejdžera u lažnom krovu kombija

Carinici na prelazu Batrovci sprečili su krijumčarenje migranata koji su pronađeni u lažnom krovu kombija.
Trojica dečaka iz Avganistana stari 12, 14 i 17 godina pronađeni su u uzanom prostoru duplog krova kombija koji je napravljen za potrebe krijumčarenja ljudi, saopštila je Uprava carina.

Oko dva sata posle ponoći na izlaznu stranu prelaza Batrovci pristigao je kombi subotičkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ukrajinski državljanin.
Kako se navodi u saopoštenju, carinici su se odlučili za detaljan pregled kombija jer je vozilo bilo sablasno prazno, bez prtljaga, tovara ili bilo kakvih sitnica, što nije uobičajno kada se ide na duži put.
Vozač je pritom tvrdio da se poslom uputio u Portugaliju i ničim nije reagovao kada je ekipa carinika započela detaljnu kontrolu.
"Nakon što je vođa carinske ekipe alatom kucnuo po sijalici namenjenoj za osvetljavanje kabine, ceo mehanizam je ispao, što se ne dešava ukoliko neko nije dirao fabrički ugrađen uređaj", ističe se u saopštenju Uprave carina.
Carinik je potom bateriju usmerio kroz otvorenu rupu i ugledao nečije oko.
Prostor namenjen za krijumčarenje ljudi bio je toliko uzan da su migranti u njemu mogli da se prevoze jedino pod uslovom da leže.
Kada su ga otvorili, carinici su pored trojice tinejdžera koji su već bili vidno iscrpljeni, a najmlađi među njima čak i sa povređenom nogom, zatekli i brojne flašice vode kojima su oni pokušavali da se osveže tokom mučnog puta.

Nakon što su otkriveni, vozač i deca migranti predati su policiji u dalju nadležnost, zaključujue se u saopštenju Uprave carina.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini,   Subotica

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.