Basurin: Kijevske snage umanjuju broj poginulih vojnika

Izvor: Vostok.rs, 16.Dec.2017, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Basurin: Kijevske snage umanjuju broj poginulih vojnika

Kijevske snage umanjuju broj poginulih vojnika u Donbasu, izjavio je zamenik šefa operativne komande sDonjecke Narodne Republike Eduard Basurin.

Prema podacima obaveštajnih službi, u novembru i decembru na teritoriji Donbasa je poginulo najmanje 56 vojnika kijevskih snaga.

Ukrajinska vojska, međutim, te podatke umanjuje i tvrdi da su za protekla dva meseca poginula ukupno 23 vojnika, što je više nego dva puta manje od realnog broja“, istakao je Basurin.

Basurin je precizirao i da je u selima Gladosovo i Metalist samo početkom decembra poginulo 17 ukrajinskih vojnika, dok je još 11 njih ranjeno.

On je dodao i da su ti gubici prouzrokovani isključivo unutrašnjim nesuglasicama, kao i da se vojska DNR u to nije mešala.

Prema podacima Generalštaba kijevskih snaga, od početka sukoba do kraja oktobra poginulo je nešto više od 2.300 vojnika kijevskih snaga, a preko 8.300 je ranjeno.

Prošle sedmice je ukrajinski predsednik Petro Porošenko izašao sa nešto drugačijim ciframa i saopštio da je do kraja oktobra poginulo oko 2.700 vojnika.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.