BLINKEN PALI VATRU U UKRAJINI: Američki državni sekretar obradovao Kijev, spomenuo i rusku agresiju

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2021, 10:48

BLINKEN "PALI VATRU" U UKRAJINI: Američki državni sekretar obradovao Kijev, spomenuo i "rusku agresiju"

Entoni Blinken je prvi američki zvaničnik koji je posetio Ukrajinu od kada je Džo Bajden postao predsednik SAD

Američki državni sekretar Entoni Blinken ocenio je da je imao izuzetno produktivne pregovore sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim tokom kojih je najviše reči bilo o Rusiji.

- Produktivno sam proveo vreme u Kijevu sa predsednikom Zelenskim i drugim ljudima sa kojima sam se video. SAD su odlučne pred licem agresije Rusije kako bi se pružila >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sva podrška koja je neophodna zarad očuvanja suvereniteta i demokratije Ukrajine - napisao je on na Tviteru.

Productive time spent in Kyiv with President @ZelenskyyUa and all those with whom I met. The United States is resolute in the face of Russian aggression and in our support for the reform work needed to ensure a sovereign, democratic, and prosperous future for Ukraine. pic.twitter.com/RaHlRbynM9

— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) May 6, 2021

Inače, tokom svoje posete Kijevu Blinken se, pored Zelenskog, sastao i sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Dmitrijem Kulebom.

Tokom tih sastanaka on je dao nekoliko izjava po pitanju Rusije – između ostalog je rekao da su SAD primetile najveću koncentraciju ruske vojske duž ukrajinske granice od 2014. godine.

Takođe je rekao i da američka administracija pomno prati sva dešavanja situacije vezano za konflikt na jugoistoku Ukrajine.

Podsećanja radi, Blinken je prvi američki zvaničnik koji je posetio Ukrajinu od kada je Džo Bajden postao predsednik SAD.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Blinken: SAD su odlučne pred licem agresije Rusije

Izvor: Vostok.rs, 07.Maj.2021

Američki državni sekretar Entoni Blinken je saopštio da je imao "produktivne pregovore" sa predsednikom Ukrajine Vladimirom Zelenskim tokom kojih je najviše reči bilo o Rusiji. „Produktivno sam proveo vreme u Kijevu sa predsednikom Zelenskim i drugim ljudima sa kojima sam se sreo. SAD su...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.