BLINKEN ĆE ZAPALITI BURE BARUTA? Poseta američkog državnog sekretara Ukrajini ne znači ništa dobro

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Maj.2021, 09:54

BLINKEN ĆE ZAPALITI BURE BARUTA? Poseta američkog državnog sekretara Ukrajini ne znači ništa dobro

Situacija u Donbasu se i dalje pogoršava

Poseta američkog državnog sekretara Entonija Blinkena Kijevu ima za cilj zaoštravanje situacije u Donbasu, rekao je šef samoproglašene Luganske narodne republike Leonid Pasečnik.

- Jako bismo želeli da na kraju pobedi zdrav razum. Svakako želimo da Amerika da naredbu svojim podređenima u liku Zelenskog i celoj političkoj eliti Ukrajine da okončaju rat u Donbasu, zaustave aktivne borbe i da, napokon, na našoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zemlji zavlada mir, a da se sukobi rešavaju u okviru Minskih sporazuma, odnosno mirnim putem. Ipak, apsolutno sam siguran da će biti suprotno - izjavio je Pasečnik.

Po njegovoj oceni, mir u Donbasu "nije u interesu SAD".

- Mislim da su sve izjave, sve odluke koje budu donete, sve instrukcije koje budu sprovedene, definitivno biti usmerene na zaoštravanje situacije u Donbasu koje na kraju treba da dovede do izbijanja vojnog sukoba - izjavio je prvi čovek LNR.

Blinken danas počinje dvodnevnu posetu Kijevu, gde će se sastati sa predsednikom Vladimirom Zelenskim, premijerom Denisom Šmiganjem i šefom diplomatije Dmitrijem Kulebom.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.