Amerikanci i Rusi? Sarađujemo, sve vreme, besprekorno

Izvor: B92, 05.Okt.2022, 08:38

Amerikanci i Rusi? "Sarađujemo, sve vreme, besprekorno"

Sukob u Ukrajini nije uticao na nivo saradnje Nacionalne vazduhoplovne i svemirske administracija (NASA) i Roskosmosa.

To je izjavila šefica NASA tima za podršku komercijalnom programu letenja sa posadom Liza Mekalum.

"Složeni događaji se dešavaju širom sveta. Što se tiče našeg rada u okviru komercijalnog programa lansiranja sa posadom, nastavljamo da radimo kao i ranije, održavajući komunikaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i ostajući posvećeni obezbeđivanju bezbednosti letova", rekla je Mekalumova, upitana da li je situacija oko Ukrajine utaicala o saradnji američkih i ruskih astronauta.

Ona je objasnila da su od početka pandemije stručnjaci NASA-e morali da sprovode neke procese na daljinu, ali da sve funkcioniše u najboljem redu.

"Sve funkcioniše besprekorno, a sa našim kolegama širom sveta smo ranije radili u virtuelnom formatu, tako da se ništa nije promenilo u tom smislu. U potpunosti smo posvećeni radu sa našim međunarodnim partnerima", rekla je ona, prenose Večernje novosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.