Amerika upozorila Poljsku: Jedan hitac prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata

Izvor: B92, 29.Maj.2022, 11:26

Amerika upozorila Poljsku: "Jedan hitac prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata"

Sjedinjenje Američke Države zabranile su Poljskoj da šalje svoju vojsku u Ukrajinu, pošto Vašington strahuje od direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije,

Ovo je sugerisao u intervjuu za RT general-pukovnik Georgij Špak, bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga , prenose RIA Novosti.

- Poljaci pod nacionalnom zastavom neće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ići u Ukrajinu“, poručio je Špak.

On je istakao da se na teritoriji bivše sovjetske republike mogu pojaviti plaćenici ili dobrovoljci iz neke istočnoevropske zemlje, ali ne i redovni vojnici poljske vojske.

"Poljska je deo NATO-a, a jedan hitac iz NATO-a prema Rusiji je početak Trećeg svetskog rata. Svi to razumeju i mislim da je Varšava dobila vrlo jasnu komandu Vašingtona: ne preuzimajte inicijativu. Amerika ne želi da gine zbog Ukrajine ili zbog Poljske", objasnio je Špak.

General-pukovnik je dodao i da će se čovečanstvo u slučaju izbijanja Trećeg svetskog rata suočiti sa globalnim nuklearnim sukobom u kome „neće biti pobednika”.

Rusija je 24. februara započela vojnu operaciju u Ukrajini. Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Oružane snage napadaju samo vojnu infrastrukturu i ukrajinske trupe, a 25. marta su izvršile glavne zadatke prve etape – značajno su smanjile borbeni potencijal Ukrajine.

Glavni cilj je prema ruskom vojnom ministarstvu oslobođenje Donbasa .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"JEDAN HITAC I POČEĆE TREĆI SVETSKI RAT" Posljska dobila strogo naređenje iz Vašingtona: "NE ŠALJITE VOJSKU U UKRAJINU!"

Izvor: Blic, 29.Maj.2022

Sjedinjene Američke Države zabranile su Poljskoj da šalje svoju vojsku u Ukrajinu, pošto Vašington strahuje od direktne konfrontacije između NATO-a i Rusije, sugerisao je u intervjuu za RT general-pukovnik Georgij Špak, bivši komandant ruskih Vazdušno-desantnih snaga, prenosi RIA Novosti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.