Ambasador Rade Bulatović: Svi Srbi u Ukrajini su bezbedni!

Izvor: Kurir, 24.Feb.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ambasador Rade Bulatović: Svi Srbi u Ukrajini su bezbedni!

Netačne izjave pojedinaca da su Ukrajinci neprijateljski raspoloženi prema Srbima, izjavio srpski ambasador

KIJEV - Situacija u Ukrajini se polako smiruje i život se vraća u normalu, izjavio ja za Kurir ambasador Srbije u Ukrajini Rade Bulatović.

On je naglasio da su netačne izjave pojedinaca da su Ukrajinci neprijateljski raspoloženi prema Srbima, napomenuvši da su naši građani bezbedni. Bulatović je dodao da je ambasada pokušala da stupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << u kontakt i s Draganom Stanojevićem, predsednikom Skupštine srpske dijaspore, koji je izjavio da se ne oseća bezbedno i da mu je život ugrožen.

On se od nedelje nije javljao na telefon niti odgovarao na mejlove, a prema saznanjima ambasade, krenuo je za Moskvu.Ambasador Bulatović rekao je da će danas srpski bogoslovi Nemanja Spasojević i Vladan Miličić biti evakuisani iz Ukrajine i prebačeni u domovinu.

(V. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.