Ako bude suđeno ukrajinskim vojnicima u Marijupolju neće biti pregovora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2022, 07:55

Ako bude suđeno ukrajinskim vojnicima u Marijupolju neće biti pregovora

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da će, ako dođe do suđenja ukrajinskim vojnicima koje su ruske snage zarobile u Marijupolju, bilo kakvi pregovori s Rusijom postati nemogući.

"Rusija će u slučaju suđenja ukrajinskim vojnicima u Marijupolju isključiti sebe iz pregovora", rekao je Zelenski u video obraćanju, prenosi Interfaks Ukrajina.

Dodao je da Ukrajina neće tolerisati, kako je naveo, "maltretiranje ljudi za koje se može reći samo: >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << oni su heroji svoje domovine i branili su slobodu svog naroda od osvajača".

Interfaks Ukrajina navodi da je ranije saopšteno da je za 24. avgust u Marijupolju planiran tribunal za pripadnike ukrajinskih snaga koji su zarobljeni nakon što su ruske snage zauzele fabriku Azovstalj u tom gradu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.