AMERIKANCI PRITISKAJU ZELENSKOG Tramp izdao naredbu, otarasi se SPONZORA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Maj.2019, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AMERIKANCI PRITISKAJU ZELENSKOG Tramp izdao naredbu, "otarasi se SPONZORA"

Novom predsedniku Ukrajine Vladimiru Zelenskom veliki teret sada je postao njegov glavni sponzor, milijarder Igor Kolomojski.

Zelenski je dobio poruku iz Vašingtona od Trampovog advokata Rudija Đulijanija da je predsednik SAD protiv toga da se Kolomojski meša u "visoku politiku".

Tako su već počele da se obistinjuju prognoze onih koji su tvrdili da će veliki problem Zelenskog biti kako da sa >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrata skine kontraverznog milijardera koji je pomagao u predsedničkoj izbornoj kampanji.

A uoči izbora jedna od glavnih parola Vladimira Zelenskog je bila "Ukrajina bez oligarha". Međutim, čim je on pobedio, iz Izraela se vratio u Dnjepropetrovsk kontroverzni oligarh Igor Kolomojski sa ciljem da povrati otetu imovinu.

Predsednik Zelenski sada rizikuje ne samo da izgubi deo poklonika u Ukrajini, nego da oteža sebi odnose sa Amerikom. Naime, advokat i savetnik predsednika SAD Rudi Đulijani tvrdi da je Igor Kolomojski pretio ljudima u bliskom okruženju Donalda Trampa. On smatra i da se oko Zelenskog nalaze neprijatelji američkog lidera.

Uprkos sugestijama iz Vašingtona, Zelenski je za rukovodioca predsedničke administracije imenovao Andreja Bogdana, ličnog advokata oligarha Kolomojskog. Uz to, Kolomojski se ponaša kao kadrovik i javno deli savete Zelenskom koga od bivših ministara treba da zadrži a koga ne.

Zbog svega ovoga, Đulijani je sugerisao Zelenskom da se otarasi Igora Kolomojskog. A da li će novi predsednik Ukrajine biti moćna politička figura znaće se posle rezultata predstojećih parlamentarnih izbora i podrške koju će imati u parlamentu. Što ona bude jača, to će i Zelenski biti više u prilici da vodi samostalno politiku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.