AMERI NE KRIJU SVOJ STAV O DONBASU: Znaju kako treba rešiti ratnu situaciju, Rusi nisu previše oduševljeni

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Apr.2021, 08:33

AMERI NE KRIJU SVOJ STAV O DONBASU: Znaju kako treba rešiti ratnu situaciju, Rusi nisu previše oduševljeni

Situacija u Donbasu pogoršala se u februaru ove godine

Sjedinjene Američke Države podržavaju Minske sporazume kao osnovu za rešavanje situacije na istoku Ukrajine, saopštili su u Stejt departmentu.

- Nastavićemo da koristimo svaku priliku za učešće Sjedinjenih Američkih Država u diplomatskim naporima za (rešavanje) sukoba između Ukrajine i Rusije - dodao je predstavnik Stejt departmenta, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pozivajući Rusiju da odustane od svog navodno "beskompromisnog" stava.

U Stejt departmentu takođe su izrazili podršku suverenitetu Ukrajine.

Ranije je ukrajinski lider Vladimir Zelenski u intervjuu za "Fajnenšel tajms" predložio reviziju Minskih sporazuma i proširenje sastava učesnika u pregovorima u "normandijskom formatu", tako da uključuje i Sjedinjene Američke Države.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov naglasio je da se Minski sporazumi ne mogu menjati i nazvao izjavu ukrajinskog lidera "još jednim alarmantnim signalom".

: izvršen je pokušaj ubistva komandanta bataljona Narodne milicije DNR, ukrajinske snage pucale su iz minobacača na selo Gorlovka i predgrađe Donjecka, a borbe su se pojačale. Samoproglašene republike smatraju da Kijev priprema veliku ofanzivu, dovlačeći nove trupe na kontakt liniju. U martu je vrhovni komandant Oružanih snaga Ukrajine Ruslan Homčak nazvao ovaj scenario mogućim.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

SAD: Podržavamo sporazume iz Minska kao osnovu za rešavanje situacije na istoku Ukrajine

Izvor: Vostok.rs, 27.Apr.2021

Sjedinjene Države podržavaju sporazume iz Minska kao osnovu za rešavanje situacije na istoku Ukrajine, saopštio je Stejt department za RIA Novosti. „Nastavićemo da koristimo svaku priliku da Sjedinjene Države učestvuju u diplomatskim naporima za rešavanje sukoba između Ukrajine i Rusije“,...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.