URS traži smanjivanje poreza na imovinu u Novom Sadu

Izvor: RTS, 10.Feb.2014, 17:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

URS traži smanjivanje poreza na imovinu u Novom Sadu

Novosadski odbor URS-a zatražio od gradskih vlasti da smanje porez na imovinu i da poreska rešenja dostave građanima pre parlamentarnih izbora. Novosađani plaćaju zakonom predviđenu maksimalnu poresku stopu na imovinu, ističu iz URS-a.

Predstavnici Gradskog odbora URS u Novom Sadu zatražili su od gradskih vlasti da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << smanje porez na imovinu i da poreska rešenja dostave građanima pre parlamentarnih izbora, kako bi građani mogli da imaju stav i o tom pitanju.

Gradska vlast je odlučila da Novosađani plaćaju zakonom predviđenu maksimalnu poresku stopu na imovinu, što je izazvalo mnoge negativne reakcije tim povodom, navedeno je u saopštenju Gradskog odbora URS.

Zamenik predsednika novosadskog odbora URS Dušan Mikić ocenio je na konferenciji za novinare da je takva odluka gradskih vlasti logična jer, kako je rekao, prema projekciji ovogodišnjeg budžeta "veliki broj subvencija javnim i javno-komunalnim preduzećima iziskuje da se tako oporezuje imovina građana i vlasnika objekata u privredi".

Član Gradskog odbora URS Robert Šahurić istakao je da su takvom poreskom politikom gradskih vlasti investitori destimulisani da ulažu u Novi Sad i "tražiće druge lokacije, gde lokalne vlasti imaju više sluha za investiranje".

Gradski odbor URS zatražio je da se maksimalna poreska stopa od 0,4 odsto smanji za četvrtinu, kako za fizička tako i za pravna lica, kao i da bude umanjena i cena kvadrata, koja je uzeta kao osnovica za poresku stopu na imovinu.

Zatraženo je redefinisanje gradskih zona, jer su prema odgovarajućoj odluci elitna novosadska naselja Lipov gaj, Kamenjar i Atarsko brdo, smeštene u zone koje se obračunavaju po nižoj taarifi, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.