Stranka Maje Gojković isključena iz URS-a jer je nudila poslaničke mandate DS-u

Izvor: Blic, 26.Jun.2012, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka Maje Gojković isključena iz URS-a jer je nudila poslaničke mandate DS-u

Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije je na današnjoj sednici isključilo iz te političke organizacije Narodnu partiju, uz obrazloženje da je njena predsednica Maja Gojković u poslednjih mesec dana više puta grubo prekršila koalicioni sporazum.

- Uprkos odluci Predsedništva URS da se pregovori sa potencijalnim partnerima na republičkom i na lokalnom nivou o formiranju vlasti vode jedinstveno, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Maja Gojković ih je vodila samostalno, neovlašćeno i u svom ličnom interesu - navodi se u saopštenju URS-a.

Gojković je, kako se objašnjava, dva poslanička mandata koja je dobila na izbornoj listi "URS-Mlađan Dinkić" mimo znanja i saglasnosti Predsedništva URS samostalno ponudila Demokratskoj stranci za pokušaj formiranja takozvane "patrljak vlade".

- Osim toga, Narodna partija je mandate osvojene na listama URS na lokalnim izborima u Leskovcu, Nišu i Mladenovcu takođe zloupotrebila u sopstvenom interesu. Ovakvim postupcima Narodna partija je pokušala da uruši jedinstvo i nanese štetu URS-u, zbog čega je danas doneta jednoglasna odluka o njenom isključivanju - navodi se u saopštenju.

Predsedništvo URS-a se, kako se dodaje, zahvaljuje Maji Gojković na

dosadašnjoj saradnji i želi joj mnogo uspeha u daljem političkom radu.

Predsedništvo URS-a je na današnjoj sednici, takođe, odlučilo da ojača svoje redove novim lokalnim liderima koje su gradjani izabrali na majskim izborima.

Zbog odličnih izbornih rezultata odlučeno je da se u Predsedništvo URS-a prime četiri nova člana: Goran Ljubić iz Doljevca, Nenad Stevanović iz Osečine, Dragan Milić iz Velikog Gradišta i Darko Tomić iz Trgovišta.

Povezane vesti: Maja Gojković: Sukobi DS i SNS su fingirani Maja Gojković: URS samostalno ide na izbore

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.