Ilić: Izbora neće biti, vlada je stabilna

Izvor: Kurir, 04.Feb.2013, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ilić: Izbora neće biti, vlada je stabilna

Skupštinska većina i vlada u ovom trenutku su stabilni. Očekujem da će tako biti i u budućnosti", kazao šef poslaničke grupe URS

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Vladimir Ilić rekao je danas da je siguran da izbora u ovom trenutku neće biti jer je Vlada Srbije stabilna i istakao da je neophodno ispitati da li je neko iz vrha prethodne ili sadašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << vlasti imao neke kontakte sa kriminalnim gupama, ali i da li je neko skrivao te informacije.

"Neophodno je utvrditi odgovornost svih, pa i njegovu (Dačićevu) ličnu. Ovo nisu nimalo naivne optužbe. Duboko verujem da jedan političar takvog kalibra, kao što je Ivica Dačić to sebi ne bi nikada svesno dopustio i upravo zato mislim da treba sačekati i videti činjenice koje se vezuju i za njega lično i za kontakte bilo koga s kriminalom", rekao je Ilić novinarima posle skupštinskog kolegijuma.

On je naveo da ako se vlada opredelila da se obračuna sa kriminalom i korupcijom onda ne treba nikog izuzimati.

Ilić je rekao da treba do kraja ispitati da li je neko iz vrha vlasti imao neke kontakte sa kriminalnim gupama, prirodu tih kontakata i to da li je neko skrivao informacije o tome da je tih kontakata bilo i kako je vođena istraga.

"Bilo bi nelogično da nekog bez dokaza optužite ili da se raskida koalicija gde nije dokazano da neko ima takvu vrstu konatakta. Ovo je za sada samo na nivou indicija. To treba da istraže organi koji se time bave. Skupštinska većina i vlada u ovom trenutku su stabilni. Očekujem da će tako biti i u budućnosti", kazao je Ilić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.