Drašković formira vlast sa albanskom PDD i URS

Izvor: Kurir, 09.Jul.2012, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drašković formira vlast sa albanskom PDD i URS

Lokalnu vlast u Medveđi najverovatnije će formirati Grupa građana "Gornja Jablanica", koju predvodi aktuelni predsednik Opštine Slobodan Drašković, albanska Partija za demokratsko delovanje i URS

MEDVEĐA - Lokalnu vlast u Medveđi najverovatnije će formirati Grupa građana "Gornja Jablanica", koju predvodi aktuelni predsednik Opštine Slobodan Drašković, albanska Partija za demokratsko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << delovanje (PDD) i Ujedinjeni regioni Srbije (URS), saznaje agencija Beta.

Lokalni izbori održani su 24. juna, a ponovljeni su proteklog vikenda u jednoj izbornoj jedinici, ali je odnos snaga ostao isti.

Draškovićeva grupa građana osvojila je 16 od 35 mandata, PDD šest, a URS četiri. Demokratska stranka dobila je šest, a Srpska napredna stranka tri odbornika.

Drašković je kazao da će vlast biti formirana najverovatnije iduće nedelje, jer se nekoliko stranaka žalilo na regularnost izbora.

"Razgovore smo imali sa PDD i oni žele sa nama u koaliciju jer smo sa njima i DS vodili opštinu u protekle četiri godine", kazao je Drašković.

Draškovićevu grupu građana podržala je Socijalisticka partija Srbije, koja je u okviru njegove odborničke grupe dobila tri mandata.

Predsednik Opštine nije hteo ni da potvrdi, niti da demantuje očekivanja u URS da će ta stranka činiti vladajuću skupštinsku većinu.

"Nemamo ništa protiv URS", naglasio je Drašković.

U Medveđi je pred izbore 6. maja došlo do podele članova Opštinske izborne komisije oko zbirne liste, na kojoj se nije našla Draškovićeva lista zbog odluke Upravnog suda Srbije, te su lokalni izbori odloženi za 24 jun.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Predsednik opštine formira vlast sa albanskom PDD i URS

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Jul.2012, 11:51

Lokalnu vlast u Medveđi najverovatnije će formirati Grupa građana „Gornja Jablanica“, koju predvodi aktuelni predsednik Opštine Slobodan Drašković, albanska Partija za demokratsko delovanja i Ujedinjeni regioni Srbije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.