Izvor: RTV 5, 25.Apr.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Stranke zaposlile čak 60.000 ljudi

Predsednik URS je naveo da "prvi zakon nove skupštine mora biti zakon koji će ukinuti stranačko zapošljavanje u javnim preduzećima".
"Prvi zakon koji mora biti donet u novoj skupštini je Zakon o profesionalizaciji upravljanja u javnim preduzećima, da se ukinu upravni odbori i da se posao dobija na poštenom i javnom konkursu", rekao je Dinkić.
Predsednik URS je pozvao sve ostale stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTV 5 << da "otvoreno prihvate svoj deo odgovornosti za sadašnje stanje" i pridruže se naporima Ujedinjenih regiona da se takva praksa prekine.
"U tome smo svi učestvovali, ali to mora da se prekine. Svestan sam da gradjani ne veruju strankama da će to uraditi, i razumem zašto, i prihvatam svoj deo odgovornosti za to, ali zbog toga ne treba odustati, već povratiti poverenje tako što ćemo pozitivno da iznenadimo gradjane i zaista ukinemo stranačko zapošljavanje", rekao je Dinkić.
Lider URS je dodao da se "svi moraju uključiti u demontiranje partokratije" koja je, kako je ocenio, "unakazila moral svakog pojedinca i unazadila društvo".

Nastavak na RTV 5...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTV 5. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTV 5. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.