Dačić: Vlada nastavlja bez URS i Dinkića

Izvor: Press, 30.Jul.2013, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dačić: Vlada nastavlja bez URS i Dinkića

Lider URS je tražio da bude i ministar saobraćaja, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva, potpredsednik vlade zadužen za investicije i da URS bude nadležan da vladinu agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza, što je Dačić odbio.
- Smatram da je ovakav predlog Dinkića neprihvaljtiv i predlažem da vlada nastavi da funkcioniše bez Dikića i URS. Nismo našli zajedinički jezik da dalje radimo, i želim da se zahvalim njima na saradnji. Sa ovom odlukom sam upoznao i Tomislava Nikolića, sa kojim ću se sastati posle ove konfenercije - izjavio je Dačić.
Dačić je izjavio da nije želeo da pristane na predlog da vlada dalje nastavi bez Dinkića, ali sa URS-om, smatrajući da je to ponižavajuće.
- Nisam želeo da ponižavam ni Dinkića, ni URS, kao što je predlog da URS ostane bez Dinkića. Smatram da je to smešan predlog - rekao je premijer.
Na kraju svog obraćanja medijima, Dačić je rekao da ukoliko SNS ne prihvati ovaj predlog, predstoje izbori ili nova koalicija bez SPS.
Sledi sastanak Dačića sa Nikolićem u 18 časova, posle čega će se znati ishod njihovog razgovora.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Dinkić i URS izbačeni iz vlade!

Izvor: Press, 30.Jul.2013

Lider URS je tražio da bude i ministar saobraćaja, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva, potpredsednik vlade zadužen za investicije i da URS bude nadležan da vladinu agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza, što je Dačić odbio.. - Smatram da je ovakav predlog Dinkića neprihvaljtiv...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.