DS ima koaliciju i bez LDP ili URS?

Izvor: B92, 09.Jun.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS ima koaliciju i bez LDP ili URS?

Beograd -- DS i Koalicija SPS-PUPS-JS mogle bi u ponedeljak da objave da imaju većinu od 126 poslanika i to bez LDP-a i URS-a, piše Press.

Dnevne novine navode da će većinu podržati manjine, SPO i Narodna partija Maje Gojković i biće ostavljena otvorena vrata i ostalima da udju u vladu ukoliko podrže platformu Borisa Tadića.

Koalicija koju predvodi DS, naime, na parlamentarnim izborima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osvojila je 67 mandata, dok su koaliciji SPS-PUPS-JS pripala 44 mandata.

Oni zajedno imaju 111 poslanika, tako da sa sedam poslanika manjina, dva SDA, četiri SPO i dva poslanika Maje Gojković imaju potrebnu većinu, navodi "Pres" na svom sajtu, tvrdeći da su mu potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović i Gojkovićeva potvrdili da su se dogovorili s Tadićem.

Jugović je potvrdio "Presu" da će ta stranka podržati DS i bez podrške LDP-a (na čijoj je listi).

"SPO želi da podrži i da svoj doprinos u ostvarivanju ciljeva, principa i programa koje je javnosti predstavio budući premijer Boris Tadić", kazao je Jugović i potvrdio saznanje "Pres" da su se Tadić i lider SPO-a Vuk Drašković "videli pre nekoliko dana".

Maja Gojković je izjavila "Presu" da odvojeno razgovara o učešću u vladi.

"Prvo DS i SPS treba da se izjasne da će praviti vladu, a stranke se okupljaju oko programa vlade, a ne oko brojeva ili oko toga ko će dobiti koliko ministarstava", kazala je Gojkovićeva.

Ona je podsetila da je na parlamentarnim izborima Narodna partija (na listi URS-a) osvojila dva poslanička mandata i da je prosto prirodno da ima samostalnost u njihovom raspolaganju.
Pogledaj vesti o: Boris Tadić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vlada DS-SPS uz podršku SPO,NP i manjina, LDP i URS ispali iz igre

Izvor: TvojPortal.com, 09.Jun.2012

Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije objaviće većinu od 126 poslanika u Skupštini Republike Srbije. Pored 111 poslanika ove dve stranke (DS - 67, SPS - 44), buduću Vladu Republike Srbije podržaće 4 poslanika SPO, 2 poslanika SDA, dva poslanika Narodne partije Maje Gojković i 7...

Nastavak na TvojPortal.com...

DS ima većinu i bez LDP ili URS?

Izvor: OkRadio.rs, 09.Jun.2012

Većinu bi trebalo da podrže manjine, SPO i Narodna partija Maje Gojković, a biće ostavljena otvorena vrata i drugima da uđu u Vladu. Danas nastavak pregovora demokrata i socijalista, razgovara se o Kosovu i RS.DS i koalicija SPS-PUPS-JS mogle bi u ponedeljak da objave da imaju većinu od 126 poslanika,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.