Uhapšen zbog pretnji Holandiji

Izvor: B92, 10.Maj.2012, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen zbog pretnji Holandiji

Beograd -- SBPOK uhapsio autora video poruka u kojim se preti rušenjem brana u Holandiji ako iz Sheveningena ne budu oslobođeni Radovan Karadžić i Ratko Mladić, piše Blic.

Prema saznanjima Blica, Miroljub Petrović (47) iz Beograda, autor video poruke, uhapšen je jutros. Petrović je uhapšen u akciji, koja je pokrenuta na osnovu zamolnice holandskih vlasti i određeno mu je zadržavanje od 48 sati.

Osumnjičeni se tereti za ugrožavanje sigurnosti i izazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << panike i nereda.

Petrović je javnosti postao poznat sredinom prošlog meseca kada su se na "Jutjubu" pojavile njegove dve video poruke u kojima preti granatiranjem dina na holandskim branama.

Iako je za medije Petrović tvrdio da je u pitanju bila šala, holandska Nacionalna služba za borbu protiv terorizma protiv njega je pokrenula istragu.

Petrović je poznat i po tome što je u Srbiji osnovao nekoliko fakulteta koji nemaju akreditaciju, a koji svake godine upisuju nekoliko stotina studenata koji im plaćaju 300 do 1.800 evra po godini.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.