Kako sada izgleda Ratko Mladić

Izvor: B92, 27.Maj.2011, 02:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako sada izgleda Ratko Mladić

Beograd -- Objavljena fotografija na kojoj se vidi kako sada izgleda najtraženiji haški begunac Ratko Mladić. Fotografiju celog lica objavila "Politika".

Mladić je na slici, na kojoj se vidi celo lice, sveže obrijan, obučen u tamno plavu jaknu, i sa tamno plavim kačketom na glavi.

Prethodno su objavljene fotografije Mladića s leđa kako u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pratnji policije ulazi na saslušanje u prostoriju Specijalnog suda u Beogradu.

Kako saznaje B92, Ratko Mladić se samo predstavljao lažnim imenom, ali nije imao lažni identitet. On je posedovao ličnu kartu na svoje ime, koja je istekla.

Vidno ostareo u jakni i sa kačketom, Ratko Mladić se teško kreće, ali komunicira sa svakim na koga naiđe u zgradi suda. Mladićeva desna ruka je praktično nepokretna zbog, kako kaže njegov advokat, moždanog udara koji je doživeo 1998. dok je bio u bekstvu.

Sa sobom je nosio kesu sa lekovima. Na saslušanju se ponašao isto onako kako ga javnost pamti iz vremena rata. Iz onog što je govorio u sudnici jasno je da je tokom godina bekstva gledao televiziju i da zna šta se u vezi sa njim preduzimalo.

Ratko Mladić samo se predstavljao lažnim imenom Milorad Komadić, ali nije imao lažni identitet. Pri hapšenju i saslušanju odmah je potvrdio ko je. Kod sebe je imao ličnu kartu na ime Ratko Mladić koja je istekla.

Više o psihološkom profilu Ratka Mladića možete pročitati ovde.

Bivši general Vojske Republike Srpske, optužen pred Haškim tribunalom za ratne zločine u Bosni od 1992-1995 i genocid u Srebrenici, uhapšen je u četvrtak 26. maja rano ujutro u selu Lazarevo kod Zrenjanina. Najtraženij haški begunac se u Lazarevu krio u kući svojih rođaka koji se prezivaju Mladić, pod imenom Milorad Komadić. Nakon hapšenja u četvrtak ujutro u tom mestu, Ratko Mladić je kasno po podne izveden na saslušanje pred sudiju Specijalnog suda u Beogradu Milana Dilparića. Saslušanje Ratka Mladića se nastavlja danas.
Pogledaj vesti o: Uhapšen Ratko Mladić,   Zrenjanin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ovako je govorio Mladić

Izvor: S media, 26.Maj.2011, 15:23

Tokom svoje bogate vojne karijere, general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić retko je davao izjave i intervjue. S media portal prenosi retke komentare koje je najtraženiji haški begunac dao za medije pre nego što će se odlučiti za život u ilegali. ..General Vojske Republike Srpske Ratko Mladić...

Nastavak na S media...

Lazarevo: Mladić nije pružao otpor

Izvor: Večernje novosti, 26.Maj.2011

Nedaleko od Zrenjanina lociran i uhapšen najtraženiji haški begunac. Na zahtev policije, mirno pokazao ličnu kartu sa svojim imenom. Do kreveta dva pištolja

Nastavak na Večernje novosti...

Kako sada izgleda Ratko Mladić

Izvor: medio.rs, 27.Maj.2011

Objavljena fotografija kako sada izgleda najtraženiji haški begunac Ratko Mladić. Fotografiju celog lica objavila "Politika".

Nastavak na medio.rs...

Strazbur čuva Mladića od Haga!

Izvor: S media, 27.Maj.2011

General Ratko Mladić mogao bi da ostane u pritvoru Tužilaštva za ratne zločine ako njegovi advokati podnesu predstavku Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu. ..Iako bi, ako se budu poštovali domaći zakoni, general Vojske Republike Srpske Ratko Mladić mogao da se nađe u Hagu idućeg četvrtka,...

Nastavak na S media...

Otkud Mladić u mom dvorištu

Izvor: Istinomer.rs, 27.Maj.2011

"Jesi li iznenađen što je najtraženiji begunac uhapšen u tvojoj opštini?", pitaju me neki. "Ne", odgovaram bez razmišljanja i naknadnog pametovanja. Zašto? Iz nekoliko razloga. .Kada sam neke '99 (ili beše 2000.) putovao od Zrenjanina ka Beogradu...

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.