SUROVA OSVETA! Novak u finalu, Đoković se REVANŠIRAO Zverevu za Tokio, pobeda ga deli od istorije

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Sep.2021, 00:50

SUROVA OSVETA! Novak u finalu, Đoković se REVANŠIRAO Zverevu za Tokio, pobeda ga deli od istorije

Bio je ovo pravi maraton

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u fianle US Opena, pošto je u pet setova savladao nemačkog tenisera Aleksandra Zvereva. Meč je počino sa zakašnjenjem pošto publika nije mogla da stigne na vreme zbog gužvi na putevima.

Srpski as će imati priliku da zaigra u finalu, a ukoliko i tu slavi, osvojiće kalendarski grend slem, što nije pošlo za rukom nikome od Roda Lejvera 1969. godine.

Ostao je Zverev dužan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Đokoviću, zbog eliminacije u polufinalu Olimpijskih igara u Tokiju ove godine, gde je Novak silno želeo da osvoji zlatnu medalju i jedini veliki turnir koji mu nedostaje u karijeri.

Bio je ovo deseti međusobni susret i sedmi trijumf Novaka.

Djokovic. Zverev. A 10th career meeting.

Who advances to the #USOpen men's singles final?

US Open Tennis (@usopen) September 10, 2021

Prvi finalista je Rus Danil Medvedev koji je sa 3:0 savladao Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima.

Prenos meča možete pratiti uživo na SrbijaDanas.

Imaće priliku Đoković za 21. grend slem! Uspeo je još jednim brejkom da dođe do trijumfa, bio je ovo pravi spektakl!

Bio je ovo težak gem. Zverev je krenuo na sve ili ništa, Novak je malo poklekao, sreća ima veliku prednost.

Uzeo je svoj servis i opstao u meču teniser iz Nemačke. Sada se za sve Novak pita.

Sve je ovde faktički jasno. Nema Nemac snagu kojom bi preokrenuo ovakav nalet Đokovića.

Sve kontroliše Srbin. Zverev totalno odsutan sa terena, poklonio je volejom novi brejk Novaku!

Kako meč odmiče, Đoković sve bolje servira, ukoliko nastavi ovako da igra, neće Nemac moći lako da vrati brejk.

Fantastično. Strašan gem je iza nas, Novak je došao do brejka prelepim poenom. Ako sačuva prednost, u finalu je.

Bez većih problema Novak uzima prvi gem u odlučujućoj deonici

Nije uspeo Novak da izdrži. Zverev sjajnim servisima vodi u peti set. Medvedev i dalje čeka rivala u finalu!

Pokušao je pobednik Olimpijskih igara u Tokiju sve da reši još u devetom gemu četvrtog seta, međutim Novak je uspeo da sačuva servis i produži ovu deonicu bar na još jedan gem.

Poen Đokoviću sada nije dozvolio Nemac. Ubojiti servis, planski napadi, epilog je jasan, miriše na odlučujući set.

Konačno je Novak odigrao servis gem u kom Zverev nije stigao ni do poena. Dobra uvertira za nastavak seta.

Ne prepušta Zverev ni najmanju šansu za brejk. Hita ka petom setu

Ne igra se Srbinu peti set, svestan je da mora da da gas, i da pokuša da vrati brej i posao završi u ovom setu.

Neće tako lako dopustiti Novaku da i pomisli da uzvrati brejk. Oba teniserija igraju kvalitetno, servis i dalje glavni adut Nemca

Iza nas je jedan od najdužih i najsadržajnijih gemova. Imao je Novak priliku da povede, međutim Zverev je tukao po paraleli snajperski precizno. Uspeo je da oduzme servis Novaku i povede sa 2:1.

Preslikana situacija iz prethodnog gema, samo su zamenjene uloge.

Uvek je bilo važno osvojiti prvi gem u deonici, a to je i ovaj put uradio Đoković prepustivši dva poena protivniku, koji nije uspeo ozbiljnije da ugrozi trostrukog grend slem osvajača u sezoni.

Oni su na terenu igrali šah. Nekoliko neverovatnih poena, u kojima je Novak pokazao kakav je velemajstor. Titulu je zaslužio i Zverev koji je osvojio jedan od najdužih poena na čitavom turniru, ako ne i najduži, koji je brojao čak 53 udarca. Ipak nije imao snage da spasi tri brejk lopte, već samo dve. Epilog, set za Đokovića, Srbin vodi sa 2:1.

We can't show you that entire 53-ball rally because of broadcast restrictions, but here's the end of the point.

Enjoy. pic.twitter.com/BQS9U1wvUK

US Open Tennis (@usopen) September 11, 2021

Neobično zvuči podatak da Zverev igra odlično u trećem setu, ali i dalje vodi Đoković. Koliko god se četvrti teniser sveta trudio, za njegove ideje Novak nalazi rešenja. Na gem je od osvajanja novog seta.

Bio je ovo deo igre u kom je Novak imao najviše šansi za oduzimanje servisa, iako nije ni imao brejk loptu. Uz malo sreće, Zverev je došao do izjednačenja.

Došao je na red i gem u kom se Novak neće mnogo namučiti. U prilog tome išle su i greške Zvereva, ali i šarenolika lepeza poteza svetskog broja jedan.

#USOpen pic.twitter.com/qRxF19hipq

— ᴳᴴᴬᴰᴬ 🏴 (@G_SURV9) September 11, 2021

Ponovo. Ponovo dobar servis Nemca i ponovo bez izgubljenog poena osvaja gem. Ima čak 12 asova.

Ume Đoković da kiksne na svoj servis i da dozvoli drugom polufinalisti da dođe do brejk lopte, ali ne i da je realizuje. Kada je najpotrebnije i on pozove servis u pomoć, obično mu se i odazove. Uz mnogo muke uspeva da sačuva gem.

Nestvarnim početnim udarcima Zverev ostvaruje veliku prednost, i konačno je posle dužeg vremena viđen gem "sa nulom".

Svaki gem sada broji više poena, ali su brži i nema mnogo dobacivanja. Raspucan je na momente Novak, što mu omogućuje da lako povede sa 2:1.

Iako je i Novak osvojio dva poena na servis protivnika, Nemac je bio taj koji se pitao za sve u ovom gemu. Uspeo je da izjednači i sačiva servis.

Nije bilo ni malo lako. Nije najbolje prvi reket sveta počeo ovaj set, dozvolio je rivalu da osvoji uvodne poene, ali je uz lukav servis uspeo da preokrene i ne dozvoli brejk na startu deonice.

Dekoncentrisani Nemac nije uspeo čak i pored servisa jačih od 200km/h da osvoji ovaj gem, te je Novak stigao do izjednačenja u setovima (1:1).

Iako Zverev napada agresivno, uspeva dvadesetostruki grend slem šampion da zadrži svoj servis. Vodi sa 5:2 i na korak je od izjednačenja

Ne angažuje se preterano Srbin na servise rivala. Prepušta sve duže poene i čuva snagu za svoje gemove.

Čuva brejk Novak i vodi sa 4:1. Ponovo je krenuo da izlazi na mrežu, što se za sada isplati. Zverev je pružio dobar otpor, ali je gem pripao prvom na ATP listi.

Bez ikakve muke Zverev je osvojio ovaj gem. Novak će čuvati svoj servis do kraja seta.

Konsolidovao se Đoković. Mnogo raznovrsnije udarce upućuje rivalu, koji sve teže uspeva da parira. Totalno drugačija slika na terenu, ide Novak ka izjednačenju.

Novak Djokovic 🇷🇸 #USOpen pic.twitter.com/MS0lY1sTWJ

— Tennis HQ 📸 (@TennisHD_) September 10, 2021

Stao je servis, a to je omogućilo duže poene u kojima se Novak bolje snalazi. Brejk je omogućio dvostrukom servis greškom, baš kao što ga je i osvojio krajem prvog seta.

Ne izgleda sveže Novak. Ima dosta problema i muči se, na terenu se bolje kreće protivnik, i uspeva da namuči prvog reketa sveta.

Nije se predavao Srbin u gemu u kom je Nemac imao servis za prvi set. Pružio je dobar otpor, ali su sjajni servisi Aleksandra odlučili pobednika ove deonice. Prvi set pripao je Zverevu posle 37 minuta igre.

Oseća se da je četvrti četvrti nosilac u Njujorku znatno agresivniji. Stekao je prednost 40:15, a onda je usledila prva dupla servis greška Novaka, za prvi brejk u meču.

Dobrim servisima Zverev ostvaruje veliku prednost u samom začetku poena. Ne uspeva Srbin da riternira i pokaže svoje najjače oružje. Iako Đoković ima više vinera, nemački as odlično kreira poene.

Ponovo se mučio Đoković. Poeni su počeli bivati sve duži, a Zverev je imao brejk loptu. Prva velika bitka ovog meča pripala je Novaku, koji nije dozvolio da izgubi gem.

Opravdao je Nemac epitet najboljeg servera ove godine u Njujorku. Teško Novak može da uđe u poen posle odličnih početnih udaraca Zvereva.

Que ponto incrível!!! @usopen pic.twitter.com/3QJDnG9l5A

— Daniela Raposo (@DanielaRaposo16) September 10, 2021

Uplašili su se Novakovi fanovi posle prva dva poena koja su pripala četvrtom na ATP listi, ali nije bilo mnogo razloga za brigu. Ekspresno je Đoković uzeo naredna četiri poena i poveo sa 3:2.

Iako nešto teže stiže do poena Zverev, ne može se reći da su njegovi gemovi neizvesni. Oba tenisera imaju 100% poena kada ubace prvi servis.

Impresivno izgleda srpski as, gotovo da ni ne daje priliku nemačkom teniseru da ga ugrozi. Ovoga puta dopustio je jedan poen protivniku.

I Nemac je dobro odigrao u svom prvom gemu u kom je servirao. Dopusio je Srbinu jedan poen, posle nešto duže razmene udaraca

Fantastičan prvi servis gem Novaka Đokovića. Nije dozvolio ni jedan poen rivalu, uz odličan prvi udarac.
Pogledaj vesti o: US Open,   Olimpijske igre

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.