US OPEN: Đoković jači od bola i vrućine, preko Mađara do drugog kola

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2018, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Đoković jači od bola i vrućine, preko Mađara do drugog kola

Srbin se bori kao lav.

Novak Đoković je u meču prvog kola US opena pobedio Martona Fučoviča 3:1 (6:3, 3:6, 6:4, 6:0). Srbin je u neregularnim uslovima, na plus 33, pobedio Mađara iako je u drugom setu imao stomačne probleme zbog kojih je morao da zatraži i medicinsku pomoć. Meč je trajao tri sata i jedan minut, a najvažnije je da će Novak sad imati dan pauze i priliku da se oporavi za drugo kolo.

Pogledajte rezultate

Fucsovics takes >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << the second set 6-3, and it's one set all with Djokovic. The heat is taking a toll (USAT) pic.twitter.com/n0XjwQLFzg

— Joe Fleming (@ByJoeFleming) 28. август 2018.

Đoković je rutinski dobio prvi set rezultatom 6:3 i delovalo je da će lako savladati 41. igrača sa ATP liste. U drugom setu šesti nosilac u Njujorku je imao stomačne probleme zbog kojih je zatražio i medicinsku pomoć. Fučovič je to iskoristio i izjednačio na 1:1 u setovima.

Vidno je da Novaku smeta velika vrućina i plus 33 stepena, što je Fučović umeo da iskoristi i prvi dođe do brejka u trećem setu. Delovalo je tad da Mađar čak može i do velikog iznenađenja i potpunog rezultatskog preokreta, ali Srbin se u potpunosti vratio posle medicinskog tajm-auta koji je tražio Fučovič. Đoković je vratio brejk, zatim napravio još jedan i dobio set. Posle trećeg seta, igrači su otišli na desetominutnu pauzu, što je novina na Gren slemovima, i koristiće se kad je vrućina, kakva je danas bila u Njujorku.

U četvrtom setu nije bilo dileme, Đoković je vezao dva brejka, poveo 4:0, pa je do kraja rutinski stigao do pobede. U drugom kolu Novak će igrati protiv Amerikanca (pročitajte OVDE).

Sve najnovije sportske vesti možete da pročitate OVDE.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.