Zamenik predsednika Dume: Neka su se tukli, svaka čast!

Izvor: B92, 13.Jun.2016, 17:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zamenik predsednika Dume: Neka su se tukli, svaka čast!

Igor Lebedev, član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Rusije, dao je prilično neodgovorne izjave povodom tuče ruskih i engleskih huligana u Marseju.

“Ne vidim ništa loše u tome što su se navijači tukli – naprotiv, svaka čast momci, samo tako nastavite“, napisao je na Tviteru Lebedev, koji je zamenik predsednika ruske Dume.

“Ne razumem političare i zvaničnike koji kritikuju naše navijače – trebalo bi da ih branimo, a onda da raščistimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stvari kada oni dođu kući. Ono što se dogodilo u Francuskoj nije krivica navijača, već nesposobnost policije da obezbedi tako veliki događaj“, dodao je Lebedev na Tviteru.

U izjavi za sajt life.ru Lebedev je potvrdio svoje stanovište.

“U devet od deset slučajeva navijaču idu na utakmice da se tuku i to je normalno. Momci su branili čast zemlje i nisu dozvolili Englezima da skrnave našu otadžbinu. Trebalo bi da im oprostimo i da ih razumemo“, rekao je Lebedev i dodao:

“Naši navijači daleko su od najgorih i nije mi jasno zašto mnogi mediji žele da kažu da su naši navijači sramni. Treba da budu objektivni – da nije bilo provokacije engleskih navijača, malo je verovatno da bi bilo i takvog odgovora“.

Selektor i kapiten Engleske reprezentacije Roj Hodžson i Vejn Runi uputili su apel svojim navijačima da se klone nevolja, isto je učinio i FS Rusije, tužilac u Marseju Bris Roben rekao je da je 150 treniranih ruskih huligana došlo u taj grad samo da bi pravilo nerede, a UEFA je zapretila izbacivanjem obema reprezentacijama.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEKA SU SE TUKLI, SVAKA ČAST: Evo šta zamenik predsednika Dume kaže o sukobu Rusa i Engleza!

Izvor: Kurir, 13.Jun.2016

...“Ne vidim ništa loše u tome što su se navijači tukli – naprotiv, svaka čast momci, samo tako nastavite“, napisao je na Tviteru Lebedev, koji je zamenik predsednika ruske Dume..https://twittercom/Football__Tweet/status/742382114159611904.."Ne razumem političare i zvaničnike koji kritikuju...

Nastavak na Kurir...

Rusija osudjuje nasilje na Evropskom prvenstvu

Izvor: Sportske.net, 14.Jun.2016, 13:18

Portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov osudio je danas nasilje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj i ocenio da je ono "apsolutno neprihvatljivo", a pozvao je i navijače Rusije da "ne nasedaju na provokacije"...On je rekao su tuče u Marselju, koje su kulminirale u subotu, neprihvatljive i osudio...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.