Izvor: RTS, 26.Apr.2021, 12:26

Ursula fon der Lajen: Podržaćemo obnovu pruge od Beograda do Severne Makedonije

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen napisala je na Tviteru da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razgovarala o borbi protiv koronavirusa, evrointegracijama Srbije, nastavku dijaloga Beograda i Prištine, ali i obnovi železničke pruge koja povezuje Srbiju i Severnu Makedoniju.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razgovarali su u Briselu o ubrzavanju evrointegracionog puta Srbije kroz primenu nove metodologije pristupanja, kao i kroz ubrzanje reformskih procesa, a naročito napretka vladavine prava u Srbiji.

Posle razgovora, predsednica EK je napisala na svom Tviter nalogu da je sa predsednikom Srbije razgovarala o borbi protiv koronavirusa, ekonomskim merama za oporavak od pandemije, evrointegracijama Srbije sa akcentom na daljim reformama u polju vladavine prava, nastavku dijaloga Beograda i Prištine i obnovi železničke pruge koja povezuje Srbiju i Severnu Makedoniju, koju će podržati Evropska unija.
Predsednik Vučić sastao se u Briselu i sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varheljijem.
Nakon toga, Vučić se sastao sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dijalog Kosova i Srbije nastavlja se 11. maja u Briselu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Apr.2021

Nova runda dijaloga Srbije i Kosova na najvišem političkom nivou biće održana 11. maja, najavio je visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj (Josep Borrell) nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u ponedeljak (26. aprila) u Briselu. “Nadam se da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.