Ukrajina zabranila ulazak Rusima starosti od 16-60 godina

Izvor: Vostok.rs, 30.Nov.2018, 10:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina zabranila ulazak Rusima starosti od 16-60 godina

Ukrajina će ograničiti ulazak u zemlju muškarcima iz Rusije koji imaju između 16 i 60 godina, napisao je predsednik Petro Porošenko na tviteru.
„Ukrajina je uvela ograničenje na ulazak ruskih državljana muškog pola uzrasta od 16 do 60 godina“, navodi se u saopštenju na Tviteru. 
Ukraїna vvela obmežennя щodo v'їzdu gromadяn RF čolovіčoї statі vіkom vіd 16 do 60, щob RF ne formuvala v Ukraїnі zagoni "privatnih" armій, яkі naspravdі є predstavnikami Zbroйnih Sil RF. Щob ne dati rosіяnam zdійsniti v Ukraїnі tі operacії, яkі voni planuvali щe u 2014 rocі. pic.twitter.com/upJyp1JLrO
— Petro Porošenko (@poroshenko) November 30, 2018  
Porošenko je objasnio ovaj korak činjenicom da Kijev želi da spreči Moskvu da "formira privatne vojske u Ukrajini". U ponedeljak je relevantni predlog donela Granična služba Ukrajine. Zabrana se odnosi za ulazak u vreme ratnog stanja. Takođe, od 29. novembra, granica Ukrajine sa Krimom može se preći isključivo sa ukrajinskim dokumentima. Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut  

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.