U Tel Avivu protest protiv Netanjahuovog plana aneksije dela Zapadne obale

Izvor: Beta, 06.Jun.2020, 21:14

U Tel Avivu protest protiv Netanjahuovog plana aneksije dela Zapadne obale

Nekoliko hiljada ljudi protestovalo je danas u Tel Avivu protiv plana izraelskog premijera Benjamina Netanjahua o pripajanju dela Zapadne obale, što predstavlja aneksiju dela zemlje koju Palestinci žele za svoju državu, prenela je danas agencija Rojters na Tviteru.Demonstranti su imali maske i poštovali su fizičko odstojanje u okviru zaštitnih mera od korona virusa, a nosili su transparent "Ne aneksiji, Ne okupaciji, Da miru i demokratiji".Palestinci teže da osnuju svoju državu na čitavoj Zapadnoj obali i u istočnom Jerusalimu, teritorijama koje je Izrael osvojio u ratu 1967. godine i da se više od 700.000 jevrejskih naseljenika evakuiše sa tih teritorija.Netanjahu obećao je da će u julu započeti jednostranu aneksiju oko 30 odsto Zapadne obale. SAD podržavaju aneksiju na osnovu mirovnog plana za Bliski istok koji je 28. januara predstavio američki predsednik Donald Tramp.Palestinci su taj plan u potpunosti odbacili.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Izraelci protiv plana o aneksiji FOTO

Izvor: B92, 06.Jun.2020

Tel Aviv -- Više hiljada Izraelaca okupilo se u Tel Avivu protiv plana premijera Benjamina Netanijahua o aneksiji okupirane Zapadne obale na koju pretenduju Palestinci...Zbog rizika od koronavirusa demonstranti su nosili zaštitne maske i poštovali socijalnu distancu, a okupili su se pod sloganom "Ne...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.