Twitter kažnjen sa 150 miliona dolara zbog prodavanja privatnih podataka korisnika

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 26.Maj.2022, 14:57

Twitter kažnjen sa 150 miliona dolara zbog prodavanja privatnih podataka korisnika

Od maja 2013. do septembra 2019. godine Twitter je prikupljao telefonske brojeve i imejl adrese u bezbednosne svrhe, ali je takođe delio te podatke sa kompanijama koje su slale reklame korisnicima.

Američko ministarstvo pravde i trgovačka komisija navode da je društvena mreža lažno tvrdila da poštuje sporazume o bezbednosti podataka koje SAD imaju sa EU i Švajcarskom.

Prema tim sporazumima deljenje i korišćenje ličnih podataka korisnika je zabranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << sem u slučajevima kad oni to lično odobre.

Twitter će zbog toga morati da plati 150 miliona dolara i da postavi nove bezbednosne mere.

Regulatori ističu da je Twitter kršenjem pravila obmanuo korisnike da štiti njihovu privatnost.

Kazna dolazi u trenutku kada kompanija čeka da se finalizuje dogovor o prodaji direktoru „Tesle“ Ilonu Masku za 44 milijarde dolara.

Izvor: RTS
Pogledaj vesti o: Twiter,   Evropska Unija

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.