Twitter i AI: Više novih korisnika zahvaljujući unapređenim algoritmima

Izvor: ItRešenja.com, 08.Feb.2020, 01:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Twitter i AI: Više novih korisnika zahvaljujući unapređenim algoritmima

Twitter je u poslednjim mesecima 2019. godine zabeležio 152 miliona korisnika koji su na platformi svakog dana, a taj broj sada ubrzano raste, i to zahvaljujući unapređenim modelima mašinskog učenja koji korisnicima prikazuju one tvitove koji su relevantniji.

Platforma je u trećem kvartalu 2019. imala 145 miliona korisnika na dnevnom nivou, što je solidan napredak u odnosu na isti period 2018, kada je bilo 126 miliona korisnika. Do povećanja je, kako tvrde iz kompanije, >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << došlo zbog poboljšanja proizvoda, a najpre načina na koje se korisnicima nude sadržaji. Unapređenje se odnosi i na notifikacije, pa će korisnici biti obaveštavani o onim tvitovima koje su lajkovali oni koje prate.

Twitter ipak ima još prostora za rast, a ako se uporedi sa konkurentskim platformama, budući da je, na primer, Snapchat prijavio 218 miliona dnevnih korisnika u poslednjim mesecima 2019, a Facebook čak 1,66 milijardi.

Izvor: PC Press
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.