Trogodišnjak zaključao očev ajped na više od 47 godina

Izvor: NovaEnergija.net, 14.Apr.2019, 11:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Trogodišnjak zaključao očev ajped na više od 47 godina

Novinar Evan Osnos dao je svom trogodišnjem sinu svoj “ajped”, koji je mališan zaključao na 25,5 miliona minuta – odnosno nešto više od 47 godina.
Osnos je svoju muku podelio sa pratiocima na Tviteru, a nedugo zatim je završio u medijima, budući da će njegov sin moći da otključa njegov “ajped”, kada sam bude imao 50 godina.
Uh, this looks fake but, alas, it’s our iPad today after 3-year-old tried >> Pročitaj celu vest na sajtu NovaEnergija.net << (repeatedly) to unlock. Ideas? pic.twitter.com/5i7ZBxx9rW
— Evan Osnos (@eosnos) April 6, 2019

Eplov bezbednosni sistem zaključava uređaje proporcionalno broju unosa pogrešne lozinke. Dakle, što se više puta pogrešna lozinka unese, to će više minuta, dana, nedelja, meseci uređaj ostati zaključan.
Većina Evanovih pratilaca na Tviteru su mu savetovali da jednostavno sačeka 48 godina. Neki, međutim, tvrde da postoji trik za otključavanje. Uređaj treba povezati sa računarom, a zatim otvoriti “Aj tjuns”. Zatim bi ga trebalo restartovati, nakon čega će se pojaviti opcije restore i update. Ovde treba odbrati restore. Ovim postupkom se može spasiti sam uređaj, ali ne i podaci koji su na njemu bili uskladišteni.
Izvor: Novosti
Foto: Pixabay

Pogledaj vesti o: Apple

Nastavak na NovaEnergija.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NovaEnergija.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NovaEnergija.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.