Stefanović: Imamo identitet osobe koja je pretila Vučiću

Izvor: RTS, 25.Jul.2019, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Imamo identitet osobe koja je pretila Vučiću

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija već otkrila ko je pretio predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici na "Tviteru", ali da će pre privođenja osumnjičenog sačekati kraj istrage.
Stefanović je odgovarajući na pitanje poslanika u parlamentu da su na Tviteru izrečene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << monsturozne pretnje protiv predsednika Vučića i njegovog sina i ćerke, rekao da misli da policija ima ima identitet osumnjičenog.

Kako je dodao, policija će sačekati kraj istrage da tužilaštvo završi svoj posao.
"Videćemo da li ćemo dobiti brz odgovor od 'Tvitera' i da na osnovu toga nedvosmisleno imamo formalno pravni osnov za ulazak u prostorije, obezbeđivanje dokaza i privođenje. I vrlo brzo očekujem da ćemo takvu stvar moći da realizujemo", naveo je Stefanović.
Dodao je da se nekada osobe koje prete preko društvenih mreža ne nalaze u našoj zemlji i da zato ne mož brže da se odvija istraga.
Objasnio je da se naša država prvo obrati Fejsbuku, Tviteru ili nekoj drugoj društvenoj mreži preko koje je pretnja upućena i da oni, na primer, kažu da to nije za hitan odgovor i da onda naše tužilaštvo upućuje zahtev za međunarodnu pravnu pomoć, kao i da sve to "ume da potraje".
Kada se osoba nalazi u Srbiji sve ide mnogo brže, rekao je ministar i istakao da u svim slučajevima država odmah reaguje na pretnje – policija hapsi i sudovi procesuiraju.
Podsetio je da je raspisana poternica i ponuđena novčana nagrada od 500.000 dinara za utvrđivanje ideniteta osobe koja je pratila M. A. i njenu šestomesečnu bebu.
Ministar je dodao da postoji mogućnost da ta osoba nije naš državljanin i da nije u bazi podataka zato što je iz, na primer, iz Bugarske, BiH ili Crne Gore i da se zato MUP opredelio za novčanu nagradu.
"To ne znači da policija ne radi paralelno. Mi radimo, ali smo želeli da tim signalom pojačamo to i dođemo brzo do tog lica, kao i da utvrdimo zašto je pratio i šta mu je bila namera pošto se radi o osobi koja nije javna ličnost".
Stefanović je rekao da građani imaju pravo na različito mišljenje, ali ne i na nasilje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.