Izvor: RTS, 04.Maj.2021, 07:22

Srušio se nadvožnjak metroa u Meksiko Sitiju, poginule najmanje 23 osobe

Najmanje 23 osobe su poginule, a 65 je prebačeno u bolnicu kada se srušio nadvožnjak metroa u Meksiko Sitiju, saopštile su lokalne vlasti. Među poginulima ima i dece.
Na snimcima koji su prikazani na lokalnoj televiziji vidi se kako je nadvožnjak pao na automobile koji su se kretali ulicom.

Gradonačelnica Meksiko Sitija Klaudija Šinbaum je stigla na mesto nesreće i na Tviteru  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << navela da "vatrogasci i pripadnici snaga bezbednosti rade, kao i da je više bolnica u pripravnosti".
"Potraga za preživelima privremeno obustavljena" Prema poslednjim podacima, poginule su najmanje 23 osobe, a potraga za preživelima je, prema rečima gradonačelnice, obustavljena, zbog postojanja opasnosti od dodatnog urušavanja nadvožnjaka i pada vagona metroa na put. Očekuje se da stigne kran kojim će vagoni biti stabilizovani.
Šinbaumova je rekla da je osoba koja je bila zarobljena u vozilu ispod ruševina uspešno izvučena, kao i da je sedam osoba u bolnicu prebačeno u teškom stanju. Dodala je da vlasti rade na utvrđivanju identiteta svih osoba koje su stradale.

Na snimcima na društvenim mrežama i drugim lokalnim televizijama je prikazano kako medicinske ekipe i vatrogasci traže preživele u ruševini.

Nezgoda se dogodila kod stanice Olivos, na liniji metroa 12, koja je izgrađena dok je gradonačelnik Meksiko Sitija bio sadašnji ministar spoljnih poslova Marselo Ebrard.
"Ono što se dogodilo danas je strašna tragedija. Moja solidarnost sa žrtvama i njihovim porodicama. Naravno, uzroci moraju da se istraže i da se utvrdi odgovornost. Naglašavam da sam na raspolaganju vlastima za bilo kakvu potrebnu pomoć", naveo je Ebrard na Tviteru. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TRAGEDIJA KAKVU MEKSIKO NE PAMTI: Urušio se nadvožnjak, voz izleteo iz šina, najmanje 15 mrtvih (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Maj.2021

Sve se odigralo u ponedeljak uveče..Najmanje 15 osoba je poginulo, a 70 povređeno kada je voz izleteo iz šina nakon što se urušio deo nadvožnjaka na jednoj od linija metroa u Meksiko Sitiju, saopštile su lokalne vlasti...Mediji prenose da se nesreća dogodila u južnim delovima meksičke prestonice...Colapsa...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

TRAGEDIJA U MEKSIKO SITIJU Srušio se nadvožnjak, vagon pao na automobile, poginulo najmanje 20, povređeno 70 ljudi

Izvor: Blic, 04.Maj.2021

Najmanje 20 osoba je izgubilo život, a 49 je hospitalizovano kada se srušio nadvožnjak metroa u Meksiko Sitiju, saopštile su lokalne vlasti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.