Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Sep.2018, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sava Janjić: Savez Srba u Francuskoj obratio se francuskom parlamentu zbog Gujona

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je danas na Tviteru da se Savez Srba u Francuskoj obratio francuskom parlamentu zbog odluke kosovskih vlasti da zabrane ulazak na Kosovo francuskom humanitarcu Arnou Gujonu.

Janjić je na svom tviter nalogu podelio dokument u kojem je Savez Srba u Francuskoj izrazio protest zbog sprečavanja Gujona da uđe na Kosovo.

Gujona je u ponedeljak na >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << administrativnom prelazu Merdare zaustavila kosovska policija, koja ga je obavestila da nema dozvolu za ulazak na Kosovo.

"Nije data nikakva informacija o pravnom osnovu, kriterijumima i procesu koji su doveli do takve odluke. U nedostatku pojašnjenja, ta mera deluje kao potpuno nasilna, arbitrarna i neopravdana", navodi se u saopštenju Saveza.

Savez je naveo i da je Gujon dobijao pretnje albanskih vlasti što, za Savez, predstavlja dokaz pojačanog maltretiranja i zastrašivanja Srba na Kosovu.

Savez Srba u Francuskoj je izrazio punu solidarnost sa Gujonom i njegovom humanitarnom organizacijom.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Merdare

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Sava Janjić: Savez Srba u Francuskoj obratio se francuskom parlamentu zbog Gujona

Izvor: Beta, 12.Sep.2018

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić objavio je danas na Tviteru da se Savez Srba u Francuskoj obratio francuskom parlamentu zbog odluke kosovskih vlasti da zabrane ulazak na Kosovo francuskom humanitarcu Arnou Gujonu.Janjić je na svom tviter nalogu podelio dokument u kojem je Savez Srba u Francuskoj...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.