SNOUDEN ZATRAŽIO RUSKO DRŽAVLJANSTVO: Podelio dirljivu fotografiju, pa otkrio kakvi su mu planovi

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Nov.2020, 11:05

SNOUDEN ZATRAŽIO RUSKO DRŽAVLJANSTVO: Podelio dirljivu fotografiju, pa otkrio kakvi su mu planovi

U Rusiji je 1. avgusta 2014. godine dobio privremeni boravak

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden doneo je odluku da zatraži rusko državljanstvo.

- Nakon više godina odvojenosti od naših roditelja ja i supruga nemamo nikakvu želju da se odvojimo od sina. Zato u eri pandemije i zatvaranja granica podnosimo zahtev za dvojno američko-rusko državljanstvo - napisao je Snouden na svojoj stranici na tviteru.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
After years of separation from our parents, my wife and I have no desire to be separated from our son. That's why, in this era of pandemics and closed borders, we're applying for dual US-Russian citizenship. https://t.co/cCgT0rr37e

— Edward Snowden (@Snowden) November 1, 2020

Odnosno, pored američkog državljanstva koje trenutno ima, zatražiće još i rusko.

Snouden je naglasio da će on i supruga ostati Amerikanci i da će sina vaspitavati u duhu američkih vrednosti, to se posebno odnosi na slobodu govora. On je dodao da sa nestrpljenjem čeka dan kada će se moći vratiti u SAD i pridružiti porodici.

Ranije je bilo saopšteno da će Snouden, koji je dobio rešenje o stalnom boravku u Rusiji, uskoro postati otac i dete će imati rusko državljanstvo.

Snouden je 2013. godine javno objavio informacije o metodama elektronskog nadzora američkih obaveštajnih službi, uključujući ilegalno prisluškivanje stranih lidera.

Bežeći od progona američkih vlasti, poslao je zahtev za azil vlastima nekoliko zemalja, uključujući i Rusiju. .

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

RT: Uzbunjivač NSA Edvard Snouden predao zahtev za rusko državljanstvo nakon sedam godina boravka u Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 02.Nov.2020

Bivši američki obaveštajac Edvard Snouden doneo je odluku da zatraži rusko državljanstvo, kako njegov sin ne bi morao da deli njegovu sudbinu, živeći odvojeno od porodice. "Nakon više godina odvojenosti od naših roditelja ja i supruga nemamo nikakvu želju da budemo odvojeni od sina", saopštio...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.