SAD OBJAVLJUJU PLAN ZA BLISKI ISTOK POSLE IZBORA U IZRAELU: Evo šta sledi

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Avg.2019, 22:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD OBJAVLJUJU PLAN ZA BLISKI ISTOK POSLE IZBORA U IZRAELU: Evo šta sledi

- Odlučili smo da nećemo objavljivati mirovnu viziju (ili njen deo) pre izbora u Izraelu - naveo je on na Tviteru.

Sjedinjene Američke Države neće objaviti politički deo svog mirovnog plana za Izrael i Palestinu pre izbora u Izraelu, rekao je savetnik Bele kuće za Bliski istok Džejson Grinblet.

Američki predsednik Donald Tramp rekao je u ponedeljak da bi plan mogao biti objavljen i pre izbora 17. septembra.

Trampov tim za Bliski istok želeo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je da obelodani politički plan tokom leta, ali to je odloženo pošto izraelski premijer Benjamin Netanijahu nije uspeo da sastavi koalicionu vladu posle izbora u aprilu.

Bela kuća je u junu najavila ekonomski deo mirovnog plana i zatražila podršku za to na konferenciji ministara finansija u Bahreinu.

Ekonomski plan predviđa formiranje globalnog investicionog fonda vrednog 50 milijardi dolara za Bliski istok, kojim bi se poboljšale palestinska ekonomija, ali i privrede susednih arapskih zemalja.

Lideri zalivskih zemalja, međutim, žele da vide detalje političkog plana koji bi trebalo da reši neka pitanja izraelsko-palestinskog konflikta, pre nego što potpišu ekonomski plan.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.