Izvor: JUGpress.com, 30.Okt.2020, 00:03

Rada Trajković pitala Vučića da li će garantovati bezbednost kandidatu u Severnoj Mitrovici

BEOGRAD

Srpska političarka sa Kosova Rada Trajković pitale je na tviteru predsednika Srbije Aleksandra Vučića da li će garantovati bezbednost eventualnom nezavisnom kandidatu za gradonačelnika Severne Mitrovice.

“Atmosfera straha proizvedena nerazjašnjenim ubistvima dvojice prethodnih nezavisnih kandidata očigledno urušava izborni proces. Imate rok do petka da to promenite”, poručila je Trajković.

Taj petak je sutra a dvojica kandidata koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ubijeni su Oliver Ivanović a četiri godine ranije, istoga datuma, njegov kum Dimitrije Janićijević.

Ivanović je predhodno uhapšen, baš pred drugi krug izbora za gradonačelnika Severne Mitrovice, u koji je ušao zajedno sa Krstimirom Pantićem iz tadanje Gradjanske inicijative “Srpska” od koje je kasnije nastala Srpska lista.

Iako su predhodnih nedelja mogle da se pročitaju objave na društvenim mrežama da će možda u severnoj Mitrovici biti i nezavisnog srpkog kandidata, sem onog koga podržava vlast u Beogradu ispred Srpske liste, malo je verovatno da će se to i desiti do sutra, kada je poslednji dan za prijavljivanje kandidature Izbornoj komisiji .

Naši sagovornici iz Severne Mitrovice nam prenose da tamo vlada strah i da se niko ne usudjuje da se kandiduje, posle nerešenih ubistava Dimitrija Janićijevića i Olivera Ivanovića .

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.