Pretnja vešanjem je inkriminisana, a nabijanje na kolac?

Izvor: B92, 19.Okt.2018, 10:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pretnja vešanjem je inkriminisana, a nabijanje na kolac?"

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković “obratio” se na Tviteru republičkoj javnoj tužiteljki Zagorki Dolovac.

On je objavio snimak na kom se nalazi Simo Spasić, predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, koji svakog petka, kada se simpatizeri PSG okupljaju ispred Predsedništva i pitaju ko je ubio Olivera Ivanovića, pojavljuje sa megafonom i upućuje uvrede na njihov račun. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

“Gospođo državna tužiteljko Dolovac, preporučujem Vašoj pažnji, ili je samo pretnja vešanjem inkriminisana, a kočevi su u slobodnoj upotrebi – pitam zbog drugih”, naveo je Janković.

On je potom objavio i fotografije na kojima se Spasić nalazi u društvu premijerke Ane Brnabić i predsednika Srpske Milorada Dodika.

“Deo kada nam gospodin iz visokog društva savetuje da kupimo mrtvačke sanduke za decu ne bih puštao, ipak. Srbija će sve dublje tonuti u blato dok čvrsto ne odlučimo da isprobamo kako izgleda živeti u građanskoj, pravnoj državi. Sve drugo smo do sad probali, samo ne to”, naveo je Janković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.