Izvor: Luftika.rs, 22.Jan.2021, 11:02

Preminula jugoslovenska glumica Mira Furlan

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u 66. godini, objavljeno je na njenom zvaničnom Tviter nalogu.
Kako prenosi magazin Variety, glumica je preminula u sredu 20. januara, a prema prvim nezvaničnim informacijama, proslavljena jugoslovenska zvezda mesecima je vodila bitku sa virusom Zapadnog Nila.
.
pic.twitter.com/uVlatjUocZ
— Mira Furlan (@FurlanMira) January 22, 2021

Mira je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << rođena u Hrvatskoj 1955. a u Americi je živela od 1991. godine kad je zbog rata emigrirala sa suprugom. Uzrok smrti još nije poznat, ali je kreator serije Vavilon 5 u kojoj je igrala i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vreme imala probleme sa zdravljem.
“Ovo je noć velike tuge, naša prijateljica i saputnica otišla je putem na kom je više ne možemo uhvatiti. Ali kao i sa svim drugim, stići ćemo je jednom i verujem da će imati mnogo priča za nas tada i da će još mnogo važnih uloga podeliti sa univerzumom”, napisao je Majkl Stražinski, a preneo N1.
It is a night of great sadness, for our friend and comrade had gone down the road where we cannot reach her. But as with all things, we will catch up with her in time, and I believe she will have many stories to tell us, and many new roles to share with the universe. pic.twitter.com/HyQlqyC19v
— J. Michael Straczynski (@straczynski) January 22, 2021

Vest o smrti Mire Furlan objavljena je i na Instagram profilu Radionice Integracije, sa kojom je glumica sarađivala:
Niko od članova porodice glumice još se nije oglasio, a od njenih kolega iz bivše Jugoslavije, od Mire Furlan oprostila se glumica Snežana Bogdanović, prenosi „Blic“.
„Mila moja, ja ne verujem… Legendo najveća, pameti, talentu, lepoto.. bol i velika tuga“, napisala je Snežana na Instagram storiju.
Rođena je 7. septembra 1955. u Zagrebu. Igrala je u mnogim filmovima i serijama jugoslovenske produkcije, a u SAD je bila poznata po ulozi Delen u televizijskoj naučno-fantastičnoj seriji Vavilon 5 i po ulozi Danijel Ruso u seriji Izgubljeni. U SFRJ je bila jedna od najvoljenijih glumica poznata po rolama u ostvarenjima kao šti su Otac na službenom putu (1985) Emira Kusturice, koji je osvojio Zlatnu palmu na Kanskom filmskom festivalui Lepota poroka (1986) Živka Nikolića.
Krajem 1991. godine Mira Furlan i njen suprug emigrirali su iz SFRJ kako bi izbegli političke pritiske i etničke tenzije koji su ih pratili zbog krize u kojoj se bivša država nalazila.
Miri Furlan pretili smrću, ali nikada nije odustala od čoveka koji joj je osvojio srce

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rade Šerbedžija o odlasku Mire Furlan: Velika glumica, osetljiva i hrabra žena

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jan.2021

"Velika glumica i izuzetno osjetlijva osoba." Ovim rečima Miru Furlan opisuje njen kolega, takođe poznati glumac Rade Šerbedžija, u razgovoru za Radio Slobodna Evropa (RSE). Iza ovo dvoje glumaca stoji višedecenijska karijera i lično prijateljstvo, te iskustvo rada u dijaspori. Mira Furlan preminula...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Veličanstvena, inspirativna, nežna, ranjiva – kolege se opraštaju od Mire Furlan

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2021

Legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u 66. godini života. Zapaženu karijeru, osim u bivšoj Jugoslaviji, imala je i u Americi, gde je živela od devedesetih godina do danas. Vest o njenog smrti zatekla je ceo region, a posebno kolege sa kojima je sarađivala.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.