Izvor: Radio 021, 11.Jun.2020, 11:40

Poznati američki reper na Tviteru podelio fotografiju jugoslovenske partizanke

Poznati američki reper, glumac, producent, scenarista i reditelj Ajs Kjub (Ice Cube) podelio je na Tviteru fotografiju jugoslovenske partizanke Lepe Radić kao simbol otpora i antifašističke borbe.

U pitanju je čuvena fotografija koja je snimljena nekoliko trenutaka pre nego što su Nemci februara 1943. godine u Bosanskoj Krupi obesili učesnicu Narodnooslobodilačke borbe i Narodnog heroja Jugoslavije Lepu Radić.

Imala je svega 17 godina kada su je obesili. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << Kako se navodi u istorijskim zapisima pre nego što su joj natakli omču na vrat Lepa je uzviknula "Živela Komunistička partija i partizani! Bori se, narode, za svoju slobodu, ne daj se zlikovcima u ruke! Mene neka ubiju, imaće ko da me osveti".

pic.twitter.com/GLBGNoRAMw

— Ice Cube (@icecube) June 9, 2020

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Drug Ajs Kjub: Reper podelio fotografiju jugoslovenske partizanke FOTO

Izvor: B92, 11.Jun.2020

Sa skorašnjim ubistvom Džordža Flojda potegle su se teme viševekovnog rasizma koji trpe Afroamerikanci u Sjedinjenim Američkim Državama, i preispitivanje tekovina čovečanstva ali i naporima da se, čini se, obriše tradicija tlačenja i prekroji istorija..."Prohujalo sa vihorom" sklonjen je sa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.