Podseća na rane dane interneta; Virtuelni novac veliki deo budućnost društvenih mreža

Izvor: B92, 24.Jul.2021, 08:13

"Podseća na rane dane interneta"; Virtuelni novac veliki deo budućnost društvenih mreža

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey potvrdio je investitorima da će bitcoin biti veliki deo budućnosti kompanije.

Dorsey vidi mnoge mogućnosti za integraciju kripto valute u postojeće Twitter proizvode i usluge, uključujući trgovinu i pretplate, ali kako će tačno taj virtuelni novac biti uključen na njegovu platformu nije razjašnjeno.

Vodeći čovek Twittera već je nekoliko puta javno oglašavao kripto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << valutu, rekavši da ga to podseća na „rane dane interneta“ i da u njegovom životu nema ništa važnije na čemu bi želeo da radi.

Dorsey je, zajedno sa reperom i investitorom Jay-Z-em, pokrenuo 23,6 miliona dolara bitcoin fond. Jay-Z, inače, aktivno razmišlja o načinima na koje bi blockchain tehnologije i kripto valute mogle da promene muzičku industriju. Pritom ima punu podršku Dorsey-a.

Jack Dorsey je takođe istakao da Twitter neće biti sam u primeni kripto strategije, napominjući da Facebook podržava digitalnu valutu Diem.

Tokom pandemije, Twitter je ostvario veliki profit, beležeći najbrži rast prihoda od 2014. godine.

U Evropskoj uniji su mnogo oprezniji kada je reč o virtuelnom novcu. Direktiva koju je Evropski parlament predložio 2018. godine osmišljena je da spreči upotrebu finansijskog sistema za finansiranje kriminalnih aktivnosti i poveća transparentnost kako bi se sprečilo pranje novca velikih razmera. Prema ovim pravilima, mora se znati ko je vlasnik virtuelnih valuta, čime se zaustavlja anonimnost trgovine.

Vlasnici digitalnih valuta treba da pretvore vrednost u evre kada kupuju na evropskom tržištu, unoseći tako taj novac u sistem.

Ali. Evropska centralna banka (ECB) potvrdila je sredinom jula da pokreće projekat digitalnog evra.

"Radićemo sa Evropskim parlamentom i drugim evropskim donosiocima odluka i obavestićemo ih. Takođe ćemo uključiti građane, trgovce i industriju plaćanja", rekao je Fabio Panetta, član Izvršnog odbora ECB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Podseća na rane dane interneta"; Virtuelni novac veliki deo budućnost društvenih mreža

Izvor: B92, 24.Jul.2021

Izvršni direktor Twittera Jack Dorsey potvrdio je investitorima da će bitcoin biti veliki deo budućnosti kompanije.

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.