Podržao Trampa pa dobio suspenziju

Izvor: B92, 02.Okt.2020, 13:14

Podržao Trampa pa dobio suspenziju

Ekipa Trek-Segafredo suspendovala je svog biciklistu Kina Simonsa nakon što je na društvenim mrežama postavio komentare u znak podrške Donaldu Trampu.

"Nažalost, naš vozač je dao izjave na internetu koje smatramo zapaljivim i štetnim za tim, profesionalni biciklizam, njegove navijače i pozitivnu budućnost za koju se nadamo da će pomoći u stvaranju ovog sporta. On se neće takmičiti za Trek-Segafredo do daljeg", navodi se u saopštenju te ekipe.

Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 19-godišnji biciklista je sinoć na Tviteru postavio sporan komentar.

On je reagovao na objavu holandske novinarke Žozi Ben, koja je svojim američkim prijateljima poručila da se nada da će se "ovo užasno predsedništvo završiti za njih" i dodala da, ako je neko od Trampovih pristalica prati na Tviteru, da slobodno može da je otprati.

Simons je na to odgovorio sa: "Zdravo", uz emodži tamnopute ruke koja maše. Kada je neko drugi u odvojenoj objavi napisao da je Simons "očigledno pristalica Trama", biciklista je odgovorio: "To je tačno", uz simbol američke zastave.

Holandska novinarka je kasnije obrisala tu obajvu i navela je da se oseća užasno zbog cele situacije. "Moj izbor nikada ne bi bila suspenzija", navela je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.