Izvor: RTS, 11.Avg.2022, 10:37

Petković: Na delu sinhronizovana kampanja protiv Srba

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković ocenio je da je na delu sinhronizovana kampanja Prištine protiv Srba.
Petar Petković je na svom Tviteru nalogu napisao da "onaj koji zvecka oružjem i priziva rat, napada i optužuje Srbe i Beograd je Aljbin Kurti".

"Oni koji su leglo kriminala, hoće da kriminalizuju Srbe na severu", naveo je Petković, označivši ministra policije privremenih institucija u Prištini Dželjalja Svečlju, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je sinoć označio sever Kosova kao Eldorado za kriminalce.  
Petković je dodao i da "oni koji su rušili manastire, sad bi da ih čuva Hajrula Čeku" koji je, inače, ocenio da je manastir Visoki Dečani bezbedan. 
Premijer privremenih prištinskih institucija je sinoć ponovio optužbe na račun Srbije za navodno moguće napade na KiM, uz tvrdnju da je Priština spremna da se odbrani.
Pogledaj vesti o: Twiter,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Petković sa Hilom: Beograd opredeljen da sve probleme na KiM rešava u okviru dijaloga u Briselu

Izvor: RTS, 11.Avg.2022

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković upoznao je ambasadora SAD u Srbiji Kristofera Hila sa poslednjim jednostranim i protivpravnim akcijama Prištine i ujedno izrazio zabrinutost zbog sve "češćih poziva na rat i sukobe kojima danima svedočimo iz tog grada", navodi se na...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.