Osnivač Tvitera Džek Dorsi podneo ostavku

Izvor: VOA, 29.Nov.2021, 18:35

Osnivač Tvitera Džek Dorsi podneo ostavku

Ko-osnivač Tvitera Džek Dorsi napušta položaj direktora platforme za društvene medije, saopštila je kompanija. Na tom mestu će ga zameniti Parag Agraval, sadašnji tehnički direktor koji radi u Tviteru od 2011. godine. Dorsi će ostati u upravnom odboru dok mu ne istekne mandat 2022.   U pismu koje je objavio na svom nalogu, Dorsi je rekao da je "zaista tužan, ali i srećan" što napušta kompaniju, i da je to njegova odluka.  Vrednost Tviterovih deonica je porasla više od 10 odsto, posle izveštaja da će Dorsi podneti ostavku. Vest je prvo objavila mreža CNBC, pozivajući se na anonimne izvore.  Kompanija Tviter nije odmah odgovorila na upite agencije Asošijeted pres. U nedelju, Dorsi je na Tviteru samo napisao: "Volim Tviter." Dorsi je, istovremeno, direktor kompanije za finansijske isplate Skver, koju je sam osnovao, a neki od velikih investitora su otvoreno dovodili u pitanje da li može efikasno da vodi obe kompanije.  Tviter se našao u središtu užarene političke atmosfere pred izbore 2020. Bivšem predsedniku Donaldu Trampu je ugašen nalog na Tviteru, a Dorsi je braneći tu odluku rekao da su neredi u Kapitolu 6. januara i Trampovi tvitovi posle tih incidenata doveli do ugrožavanja javne bezbednosti i stvorile "izuzetne i neodržive okolonosti" za kompaniju. Tramp je u julu tužio Tviter, kao i Fejsbuk i JuTjub zbog navodne cenzure.  21. marta 2006. Dorsi je poslao svoj prvi "tvit" u sajber prostor, i tako je počeo razvoj kompanije. Tviter je prošao kroz period snažnog rasta, ali kako se taj rast usporavao kompanija je počela da pomalo menja format da bi ga učinila lakšim i privlačnijim za upotrebu.  Dorsi je postao direktor Tvitera 2007. ali je sledeće godine bio primoran da napusti tu funkciju. 2015. je ponovo postao direktor.  
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Društvene mreže: Povlači se Džek Dorsi, jedan od osnivača Tvitera

Izvor: Danas, 29.Nov.2021

Reuters Džek Dorsi, jedan od osnivača tehnološke kompanije Tviter, podneće ostavku na mesto izvršnog direktora te firme. Dorsija će na toj funkciji zameniti Parag Agraval, dosadašnji tehnički direktor Tvitera, saopštila je kompanija. Dorsi je 2006. osnovao Tviter i, pored ove firme, direktor...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.