Narod Nikaragve će uskoro biti slobodan

Izvor: Vesti-online.com, 22.Feb.2019, 03:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Narod Nikaragve će uskoro biti slobodan"

Savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džon Bolton na Tviteru napisao da su dani predsednika Nikaragve Danijela Ortege odbrojani.

Bolton je dakle spreman da svoj višedecenijski sukob sa predsednikom Nikaragve reši njegovim odlaskom sa vlasti, ocenjuje Raša tudej.

Bolton je na Tviteru napisao da je "Ortegin režim osudio trojicu lidera farmera na 550 godina zatvora zbog učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << u protestima 2018. godine kada su Ortegine policijske snage ubile 300 aktivista".

- Kao što je rekao predsednik (Donald) Tramp u ponedeljak, Ortegini dani su odbrojani i narod Nikaragve će uskoro biti slobodan - istakao je Bolton.

RT podseća da su SAD više puta podržale pobune protiv levičarskih vlada u Južnoj i Centralnoj Americi.

Sam Bolton je u novembru pozvao na "rušenje trojke tiranije" - Venecuele, Nikaragve i Kube, tvrdeći da te zemlje predstavljaju "odvratnu kolevku komunizma na zapadnoj hemisferi".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.