Los Anđeles - policajci pregazili demonstranta, pa pobegli

Izvor: RTS, 01.Jun.2020, 13:47

Los Anđeles - policajci pregazili demonstranta, pa pobegli

Skaj njuz je objavio snimak na kom se vidi kako vozilo policije iz Los Anđelesa udara demonstranta, i zatim napušta mesto nesreće.
Ne smiruju se protesti u Sjedinjenim Državama zbog ubistva Džordža Flojda. Među gradovima u kojima je uveden policijski čas je i Los Anđeles, u kojem se takođe okupljaju demonstranti.

Skaj njuz je na Tviteru objavio i snimak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << incidenta, u kom se vidi kako policijska kola udaraju demonstranta na ulici, a zatim odlaze u rikverc, uz burno negodovanje ostalih demonstranata. 
Ovo nije jedini zabeleženi incident sa policijom tokom protesta. U Kentakiju je policajac gađao reporterku suzavcem, a u Mineapolisu je fotoreporterka ostala bez oka.
U međuvremenu, muškarac iz Sent Luisa podlegao je povredama koje je zadobio kada je pregazio kamion tokom protesta u tom gradu.
Zabeleženi su i primeri solidarnosti: Pojedini policajci širom Sjedinjenih Američkih Država iskazali su klečanjem solidarnost sa demonstrantima koji protestuju zbog smrti Flojda.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.