Kamala Haris se povlači iz trke za predsedničku nominaciju demokrata

Izvor: VOA, 03.Dec.2019, 21:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kamala Haris se povlači iz trke za predsedničku nominaciju demokrata

Senatorka iz Kalifornije Kamala Haris okončaće svoje učešče u trci za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, objavila je na Tviteru.  "Poruka mojim pristalicama: sa velikim žaljenjem, ali i zahvalnošću, objavljujem da prekidam kampanju. Ali, želim da vam bude jasno da ću se svakog dana boriti za ciljeve koje sam iznela u kampanji: pravdu za sve ljude". Kamala Haris je prva od kandidata - favorita koja je odlučila da se povuče. U tekstu koji je objavila uz tvit napisala je da "njena kampanja jednostavno nema sredstava da nastavi trku", kao i da "ona nije milijarder, da ne može sama da finansira kampanju, a da je novac sve teže sakupiti".  Senatorka iz Kalifornije je sebe prikazivala kao kandidatkinju koja može da ujedeini biračko telo, motiviše bazu mladih glasača, a bila je na strani umerenijih demokrata. Kamala Haris se posle prve demokratske debate u junu popela na vrh liste kandidata, kada je imala sukob sa bivšim potpredsednikom Džozefom Bajdenom. Vremenom je rejting Kamale Haris ipak opao. Kritičari su joj prebacivali da ne ume jasno da artikuliše svoju politiku i to što se previše oštro sukobila sa Bajdenom, pa je posle trpela posledice.  

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Kamala Haris se povlači iz trke za predsedničku nominaciju američkih demokrata

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Dec.2019

Senatorka iz Kalifornije Kamala Haris okončaće svoje učešče u trci za predsedničku nominaciju Demokratske stranke. "Poruka mojim pristalicama: sa velikim žaljenjem, ali i zahvalnošću, objavljujem da prekidam kampanju. Ali, želim da vam bude jasno da ću se svakog dana boriti za ciljeve koje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.