Izvor: Blic, 06.Jul.2017, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRVAVI PRAZNIK U NAJVEĆEM SRPSKOM GRADU U AMERICI Za Dan nezavisnosti RATNO STANJE na ulicama Čikaga, 15 MRTVIH

Čak 102 pucnjave dogodile su se od petka uveče u Čikagu, gradu sa oko 2,6 miliona stanovnika, u kojima je ubijeno 15 ljudi.

Woman shot, leg wound, 3700 W Roosevelt #chicago pic.twitter.com/Hh14v5NE3j

Vesti o stravičnom nasilju koje se tokom proslave Dana nezavisnosti događalo na ulicama američkog grada Čikaga, obišle su ceo svet. Kako je saopštila policija, najviše vatrenih obračuna dogodilo se u >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ponedeljak uveče, u južnim i zapadnim delovima grada.

Grenshaw / Homan man shot #chicago pic.twitter.com/5LrjpnC0yL

U jednoj od pucnjava, poginuo je muškarac (56) ubijen je u utorak ispred svoje kuće, dok je dvoje dece jedna uspelo da se spasi.

Shooting here, 1600 N Major. Two shot. Last year, 8yo girl shot here, mid August. #chicago https://t.co/0CKUdehD9Z pic.twitter.com/bzfGbfc6La

Inspektori veruju da je više ubistava povezano sa obračunima bandi, ali da je alkohol izazvao mnoge druge slučajeve.

- Mogu samo da vam kažem da nismo srećni. Uopšte nismo srećni - rekao je Kevin Navaro, prvi oficir čikaške policije, preneli su tamošnji mediji.

Kriminal "EPSKIH RAZMERA", ali Trampove mere nisu pomogle

Policija u Čikagu je zaposlila čak 1.300 dodatnih oficira, izvršila hapšenja pre vikenda onih sa ponovljenim prekršajima i aktivnim poternicima i koristila tehnologiju balističkog mobilnog kombija AFT-a.

Crime and killings in Chicago have reached such epidemic proportions that I am sending in Federal help. 1714 shootings in Chicago this year!

Ove mere je 30. juna naložio lično predsednik SAD, Donald Tramp, koji je na "tviteru" napisao da je kriminal u ovom gradu dostigao "epske razmere".

Homicide, Lake and Pulaski. Over 100 shot in #Chicago over #FourthOfJuly https://t.co/r05XtmsAjk pic.twitter.com/izxPBWEHHl

Uprkos dodatnim merama i tehnologiji, samo tokom 4. jula bilo je osam ubistava i šest ubistava u ranim jutarnjim satima u sredu.

- Zapanjujuće je da neko ustane ujutru i odluči da će izaći i pucati na nekoga - rekao je Navaro.

"Ulica smrti" Garfildov bulevar razdvaja klanove bandi

Garfildov bulevar jedna je od najopasnijih ulica u gradu u središnjosti Amerike, a žrtve su često i nevini prolaznici.

Dugačka ulica deli distrikte u kojima su, u svakom, smeštene po tri-četiri bande. Sa druge strane je Vašington park gde su smeštene još tri lokalna kriminalna klana.

Članovi bandi često nailaze jedni na druge i bez mnogo razmišljanja potežu oružje na sred ulice.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Krvavi praznik u "srpskom" gradu: Ratno stanje u Čikagu, 15 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jul.2017

Čak 102 pucnjave dogodile su se od petka uveče u Čikagu, gradu sa oko 2,6 miliona stanovnika, u kojima je ubijeno 15 ljudi...Grenshaw / Homan man shot #chicago pic.twitter.com/5LrjpnC0yL— Peter Nickeas (@PeterNickeas) July 5, 2017..Vesti o stravičnom nasilju koje se tokom proslave Dana nezavisnosti...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.