Iz SE reagovali na novi Šešeljev skandalozni tvit

Izvor: Mondo, 25.Apr.2019, 18:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz SE reagovali na novi Šešeljev skandalozni tvit

Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Dunja Mijatović na Twitteru se oprostila od novinara Dejana Anastasijevića, koji je juče preminuo i osudila političare koji su ga vređali.

Foto: MONDO/Predrag Vujić

Mijatović je napisala na Twitteru: "Duboko sam ožalošćena smrću Dejana Anastasijevića, hrabrog, poštenog i istinoljubivog novinara, kome upućujem poslednji pozdrav. On će zauvek >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ostati model za novinare svuda. Uvrede koje neki političari upućuju na njegov račun su nizak udarac i pretnja za novinarstvo i demokratiju."

Lider radikala, koji ne prestaje da preti i vređa neistomišljenike na Twitteru je posle objave Anastasijevićeve smrti napisao:

Одапело оно говно Дејан Анастасијевић,по занимању лажни хашки сведок.Супругу Јадранку ми оптужио да му је на симсу наместила две ручне бомбе,да погине кад повуче ролетну.Стока му поверовала,јебао му пас матер.Упорно проширујем списак хашких дужника,али Божјом вољом он се смањује.

— Војислав Шешељ (@predsednikSRS) April 24, 2019

 Ovaj njegov tvit izazvao je burne reakcije javnosti.

Novinar Dejan Anastasijević preminuo je juče posle duge i teške bolesti,

Anastasijević je radio za više medija.

Njegov poslednji novinarski angažman bio je na mestu urednika u BBC-ju na srpskom.

Bolesno: Šešeljev ogavni tvit

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Mijatović: Anastasijević će ostati uzor za sve novinare

Izvor: Blic, 25.Apr.2019

Komesar za ljudska prava Saveta Evrope Dunja Mijatović na Tviteru se oprostila od novinara Dejana Anastasijevića, koji je juče preminuo.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.