Ispaljene rakete na Izrael nekoliko sati nakon dogovorenog prekida vatre

Izvor: RTS, 14.Nov.2019, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispaljene rakete na Izrael nekoliko sati nakon dogovorenog prekida vatre

Izraelska vojska saopštila je da su dvodnevni sukobi u Gazi okončani i potvrdila prekid vatre, koji je u četvrtak rano ujutru objavila ekstremistička grupa Islamistički džihad. Međutim, nekoliko sati posle dogovorenog prekida vatre, ispaljeno je najmanje pet raketa iz Gaze na Izrael.
Portparol izraelske vojske Avičaj Adrae je na Tviteru objavio da je operacija okončana i da se na meti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Izraela našlo 25 ekstremista iz Gaze, većinom pripadnika Islamističkog džihada.

Prethodno je Islamistički džihad saopštio da je postignut prekid vatre kako bi se okončale dvodnevne teške borbe sa Izraelom.
U sukobima su poginula najmanje 34 Palestinaca, uključujući tri žene i osmoro dece, a delovi Izraela bili potpuno paralisani, navodi AP.
Portparol Musab el-Berim je rekao da je dogovor uz posredovanje Egipta stupio na snagu jutros u 05:30 sati po lokalnom vremenu, prenosi AP. Ipak, nedugo nakon toga, sirene su se oglasile u Pojasu Gaze i ispaljeno je najmanje pet raketa na Izralel.
Borbe su izbile rano u utorak nakon što je Izrael ubio višeg komandanta ekstremističke grupe.
Pogledaj vesti o: Twiter

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.